Upamo, da bo Tina Maze takole nasmejana tudi pozimi ... Foto: RTV SLO
Upamo, da bo Tina Maze takole nasmejana tudi pozimi ... Foto: RTV SLO
Tina Maze
Če so vse spremembe res pozitivno vplivale na Tino Maze, se bomo lahko prepričali že čez dober mesec, ko se bo v Söldnu začela nova sezona. Foto: EPA

V četrtek se na Bledu ob predstavitvi pokroviteljev novinarjev niso le spraševali, kako je Bojanu Križaju uspelo zagotoviti dva milijona evrov za novo sezono (menda so podjetja dobila kar ukaz z državnega vrha), ampak tudi, kaj je povzročilo takšne pozitivne spremembe pri prvi dami naše smučarije Tini Maze.

Lani bežala od novinarjev
Spomin na lansko zimo je še kako živ. Mazejeva se je pred olimpijskimi igrami zaprla vase, v Torinu pa doživela bolečo izkušnjo, saj je bila v veleslalomu daleč od tako željene medalje. Očitno je bilo, da bo treba tudi v komuniciranju z novinarji nekaj spremeniti, saj "vojna" ni koristila njeni karieri.

Spremembe so očitne
Po sezoni je bilo kar nekaj pozitivnih sprememb. Po večletnem sodelovanju z Janezom Slivnikom se je trenerska ekipa zamenjala. Poletne priprave v Argentini in Čilu so bile uspešne, najbolj pa je Tinino življenje zaznamovala nova ljubezen, 29-letni Ptujčan Mihael Tosch, s katerim zveze ne skrivata.

Strasten teden na Pašmanu
"Med olimpijskimi igrami v Torinu sva se spoznala prek elektronske pošte. Pozneje me je poklical in me prišel obiskat, najina zveza pa se je začela po koncu sezone. V moje življenje je prinesel novo svežino, saj se z njim super počutim," je za Ekipo povedala Tina Maze, ki je s svojim izbranem konec julija preživela strasten teden na Pašmanu.

Vezan s Tino Maze
Če številni znani športniki skrivajo svoje ljubezni, pa pri Tini Maze ni tako, saj je fanta pripeljala s seboj na Bled. Tudi Tosch (diplomiral je na filozofski fakulteti, smer germanistika, sicer pa je ustanovitelj in vodja raziskovalne agencije Ars Omega), je na svoji spletni strani v kategoriji zakonski stan zapisal: vezan s Tino Maze.