V klubu niso izdali ne dolžine podaljšanja ne finančnih podrobnosti, sporočili so le, da gre za "dolgoročno pogodbo". Kot poročata francoska in nemška agencija AFP in DPA, pa naj bi bilo podaljšanje triletno oziroma do leta 2025.

"Odlično se počutim, to je lep dan za vse nas. Vem, da je trajalo nekaj časa, a zdaj je vse urejeno in lahko se osredotočimo na to, kar nas čaka v prihodnosti. Lani smo bili blizu štirim lovorikam, žal smo v zadnjem tednu izgubili dve. Mislim, da se lahko tudi v prihodnje borimo za vse mogoče naslove, imamo okrepitve, imamo vizijo in trdo delamo," je za spletno stran kluba dejal Salah.

Egipčan, ki je pred kratkim dopolnil 30 let, je navijačem obljubil, da še ne bo konec obdobja osvajanja naslovov. "Sporočam vam, da bomo dali vse od sebe, da bomo dobili še več lovorik. Vi pa bodite z nami, nas spodbujajte in prepričan sem, da nam bo skupaj uspelo. Doslej sem užival v tem klubu in upam, da bo tako tudi naprej."

V klubu z Anfielda je Salah igral zadnjih pet sezon, dosegel pa 156 zadetkov na 254 tekmah.

V tem prestopnem roku je sicer Salah izgubil pomembnega soigralca, saj se je Sadio Mane preselil k münchenskemu Bayernu.