Peking bo zaljubljencema ponudil priložnost za skupno slavje. Poznata se že sedem let, od lani pa sta tudi romantično povezana: "Že ves čas je bilo nekaj med nama, lani pa se je zaiskrilo," je poleti razkril Kilde.

Zanimivo je, da sta se dokončno zbližala prav v času, ko sta oba prestajala težke trenutke. Kilde je sezono sklenil januarja po poškodbi križnih vezi, dvakratna olimpijska prvakinja pa je februarja žalovala po smrti očeta, razmišljala je tudi o koncu kariere.

Vrnitev v šport je Mikaeli olajšal tudi Kilde. "Alex je bil eden prvih, pri katerem je imela Mika vnovič voljo in veselje v pogovorih," je Mikaelina mati razkrila v dokumentarcu. "Drug drugemu sva bila sparing partner," je povedal Kilde. "Ko se zgodi kaj slabega, se iz tega pogosto lahko izcimi še kaj dobrega."

Osebna sreča se je pokazala tudi v športnih uspehih obeh smučarjev. Kilde je letos slavil na šestih tekmah in ima za sabo že najuspešnejšo sezono v karieri, Shiffrin se lahko pohvali s štirimi zmagami. "Drug drugega krepiva," pravi 29-letni Kilde.

Kilde v življenjski formi
Ta si na tretjih olimpijskih igrah želi na zmagovalni oder. Najboljša uvrstitev v karieri bi bila zanj premajhen izziv, saj je to doslej 13. mesto iz superveleslaloma. Letos pa kaže življenjsko formo in pričakovanja so temu primerna.

Z velikimi željami je na Kitajsko odpotovala tudi vodilna smučarka svetovnega pokala. Dodatno spodbudo in samozavest ji daje januarska slalomska zmaga v Schladmingu. "Seveda sanjam o tem, da bi nastopila prav v vseh disciplinah," je še jeseni olimpijske želje opisovala Shiffrin. Gre za zahteven, a izvedljiv projekt petih nastopov.

V tej zimi ima za sabo le dva smuka v Lake Louisu v Kanadi, v superveleslalomu je bila dvakrat tretja, na obeh v St. Moritzu, slalom in veleslalom ostajata njeni paradni disciplini. Od desetih uvrstitev na stopničke v tej zimi je zbrala pet slalomskih in tri veleslalomske.

Shiffrin ima pri svojih 26 letih 73 zmag v svetovnem pokalu, dva naslova olimpijske prvakinje ter šest naslovov svetovne prvakinje. 29-letni Kilde ima le skupaj 12 zmag v svetovnem pokalu. Z velikih tekmovanj še nima medalj.