Pia Pren je zadnji dan dosegla dva gola. Foto: MMC RTV SLO
Pia Pren je zadnji dan dosegla dva gola. Foto: MMC RTV SLO

V nadaljevanje kvalifikacij so se uvrstile le prve Korejke.

Slovenska ženska reprezentanca je lovila nadaljevanje kvalifikacij na enem od treh turnirjev te stopnje. V Veliki Britaniji so Slovenke danes na zadnji tekmi premagale Islandijo s 6:2 (1:1, 2:1, 3:0). Zadele so Julija Blazinšek in Pia Pren po dvakrat, Sara Confidenti ter Eva Dukarič.

V uvodu so Slovenke z 0:3 izgubile z Južno Korejo, na drugi tekmi pa so z 2:1 premagale domačinke Britanke, slovenska gola sta dosegli Pia Pren in Julija Blazinšek.

O potnicah na naslednjo raven kvalifikacij sta tako na današnji zadnji tekmi odločali Južna Koreja in Velika Britanija. Korejkam bi za napredovanje zadostoval tudi minimalen poraz, domače pa bi morale zmagati z vsaj dvema goloma razlike. Na koncu so Britanke sicer zmagale z 1:0, kar pa ni bilo dovolj in napredovanja so se veselile Korejke. V krogu treh ekip s po šestimi točkami je odločala razlika v zadetkih, tako da so Slovenke končale na tretjem mestu.

Slovenske barve so v Nottinghamu pod vodstvom selektorja Acija Ferjaniča branile Particija Beribak, Arwen Nylaander, Eva Dukarič, Deja Glavič, Sara Confidenti, Nina Lončar, Katja Biščak, Pija Strniša, Nuša Porekar, Pia Pren, Tamara Breznik, Julija Blazinšek, Tamara Svetina, Gaja Pezdir, Pia Dukarič, Nina Maver, Ana Pršina, Urša Pazlar in Nuša Dovžan.

Iz slovenske skupine F so se tako v naslednji krog tekmovanja uvrstile Korejke, v tem rangu tekmovanja sta bili še dve kvalifikacijski skupini, v Italiji so poleg domače ekipe igrali še Kazahstan, Španija in Tajvan, na Poljskem pa ob domačinkah še Nizozemke, Mehičanke in Turkinje.

Zmagovalke teh treh turnirjev se uvrstijo naprej na zadnjo stopnjo kvalifikacij med 11. in 14. novembrom, kjer so v skupini C že Češka, Madžarska in Norveška, v skupini D Nemčija, Danska in Avstrija, v skupini E pa Švedska, Francija in Slovaška. Zmagovalke teh treh skupin pa si bodo nato zagotovile še zadnje vozovnice za OI.

Na igre so že uvrščene ZDA, Kanada, Finska, Švica in Rusija v skupini A ter Japonska in Kitajska v skupini B, ki jo bodo dopolnile še tri najboljše kvalifikantke.