Slovenke na evropskem prvenstvu v bližnji Benečiji še niso oddale niza. Foto: World Para Volley
Slovenke na evropskem prvenstvu v bližnji Benečiji še niso oddale niza. Foto: World Para Volley

Nemke so bile prav tako s 3:0 boljše od Poljakinj. Drugi polfinalni par tvorita Ukrajina in Italija. Prvakinje tekmovanja si zagotovijo paralimpijsko vozovnico, finale turnirja v Caorleju blizu Benetk bo v nedeljo ob 15. uri.

Še brez oddanega niza

Varovanke selektorja Simona Božiča so bile po uspešnem predtekmovanju prepričljive tudi v petkovem četrtfinalu proti Hrvaticam. Prvi niz so Slovenke dobile s 25:10, drugega s 25:5, zadnjega s 25:14. Slovenija na evropskem sploh še ni oddala niza! V predtekmovanju je s po 3:0 premagala v predtekmovanju Veliko Britanijo, Ukrajino, Poljsko in Francijo.

Slovenija na EP-ju 2023 igra v postavi: Lena Gabršček, Suzana Ocepek, Valentyna Brik, Senta Jeler, Mira Jakin, Vesna Pogačar, Barbara Kocmur, Jana Ferjan, Klara Vrabič, Tija Vrhovnik.

Slovenci v boju za 9. mesto

Hkrati v Caorleju poteka tudi evropsko prvenstvo za člane. Slovenci so izgubili vseh pet tekem predtekmovanja, do konca tekmovanja pa se bodo borili za mesta od 9. do 12. mesta.

Slovenci igrajo v zasedbi: Sašo Korun, Matjaž Majdič, Jordan Jakin, Jaša Bartelj, Marko Pokleka, Jan Fonda, Matic Keržan.