Slovenski šport je imel malo tako izrazitih garačev, ki so na največjem odru osvajali tako veliko medalj. Mitja Petkovšek je bil eden izmed teh. Za piko na i mu je manjkala le olimpijska medalja. Foto: EPA
Slovenski šport je imel malo tako izrazitih garačev, ki so na največjem odru osvajali tako veliko medalj. Mitja Petkovšek je bil eden izmed teh. Za piko na i mu je manjkala le olimpijska medalja. Foto: EPA
Hamilton v Sočiju do 9. zmage letos
Odbojkarji klonili pred Belgijci
Odmevi po tekmi med Slovenijo in Litvo

Jesenski teden je v športnih logih prinesel spet nekaj zanimivih zgodb. Katero pogrešate v spodnjem izboru? Vabljeni, da v komentarjih pod novico dodate svojo.

Teden 36 (od 5. do 11. oktobra)

10. Prvak v formuli ena praktično znan
Z novo zmago Lewisa Hamiltona in ničlo Nica Rosberga je praktično znan stari-novi prvak formule ena. Britancu se tako obeta že tretji naslov svetovnega prvaka. Ne glede na to, kako se trudijo vodilni možje, ena ekipa ima (pre)pogosto tako veliko prednost, da se lahko sprehodi do naslova svetovnega prvaka.
9. Ivan Basso končal kariero
Italijanski kolesar Ivan Basso, ki je pred kratkim premagal raka, je sicer napovedal, da se bo še vrnil v kolesarstvo, a se je kmalu premislil.

8. Ostalo je le še osem ekip
Na svetovnem prvenstvu v ragbiju se je končal predtekmovalni del. V igri za naslov je še osem ekip, konec tega tedna bodo na sporedu naslednji četrtfinali: Južna Afrika - Wales, Nova Zelandija - Francija, Irska - Argentina, Avstralija - Škotska.

7. Slab začetek LA Kingsov
Hokejisti Los Angelesa so neprepričljivo začeli novo sezono, saj so izgubili obe tekmi, obe na svojem ledu, razlika v zadetkih pa je bila kar 2:9.

6. Mešan občutek slovenskih odbojkarjev
Slovenski odbojkarji so na evropskem prvenstvu prikazali solidno igro. Izkupiček: ena zmaga, dva poraza in pričakovana uvrstitev v repasaž za četrtfinale. Skrbijo predvsem zaključki nizov, a pravi test šele prihaja. Upajmo, da ne le en ...
5. Karlović serviral največ asov
Hrvaški teniški igralec Ivo Karlović je serviral največ asov na ATP-seriji. Na vrhu lestvice je prehitel rojaka Gorana Ivaniševića.

4. Rossi navdušuje
Valentino Rossi že pet let ni osvojil naslova svetovnega prvaka v motociklizmu. Le malokdo je verjel, da mu pri 36 letih lahko še enkrat uspe stopiti na sam vrh. V neverjetni sezoni se bojuje in odbija vse napade, tri dirke pred koncem sezone ima pred Jorgejem Lorenzem 18 točk prednosti. Obeta se napet konec sezone.

3. Le točka proti Litvi
Pred zadnjima krogoma kvalifikacij za preboj na evropsko prvenstvo je morda še kdo upal, da se bo slovenski reprezentanci uspelo skozi špranjo uspelo neposredno prebiti na Euro ..., a se ji ni. Za to je kriva še ena medla predstava in le točka proti Litvi (1:1). A za pot v Francijo je še ena možnost.
2. Kloppomanija
Ne pomnim, kdaj je nogometni klub tako navdušeno pričak(ov)al novega trenerja, kot je to Liverpool. Jürgen Klopp je karizmatičen trener in najbrž nekaj najboljšega, kar je lahko doletelo angleško nogometno prvenstvo. Svetovni splet je v hipu preplavilo morje posnetkov in raznih montaž, v katerih se je pojavil Nemec. Mimogrede, naslov prvaka je obljubil v štirih letih.

1. Slovo Mitje Petkovška
Zabaven. Iskren. Uspešen. Brez dlake na jeziku. Odličen športnik, ki je slovenskemu športu pustil marsikaj. Hvala.

Hamilton v Sočiju do 9. zmage letos
Odbojkarji klonili pred Belgijci
Odmevi po tekmi med Slovenijo in Litvo