Sliko z napačno izpisanim priimkom Gretzkega so najprej objavili na Twitterjevem računu Tottenhama, a so potem sliko kaj hitro izbrisali. Foto: Twitter
Sliko z napačno izpisanim priimkom Gretzkega so najprej objavili na Twitterjevem računu Tottenhama, a so potem sliko kaj hitro izbrisali. Foto: Twitter
Zagrebčani Celje zapustili s polnim izkupičkom
Tajfun v Škofji Loki osvojil superpokal
Škarjice Matjašiča vrhunec tekme Olimpija - Zavrč

Na portalu Športni SOS prinašamo pregled nekaterih najzanimivejših dogodkov preteklega tedna. Vabljeni, da nam pod to novico zaupate svoje dogodke.

Teden 34 (od 21. do 27. septembra)

10. Nova kategorija - 100 metrov nad 105 let
Japonec Hidekiči Mijazaki je postal šele drugi človek, ki je v starosti 105 let tekmoval na atletskem tekmovanju. V Kjotu je dan po 105. rojstnem dnevu tekel 42,22. Pred nekaj tedni je bil prvi 105-letnik Poljak Stanislaw Kowalski, ki je tekel 34,50.

9. Foto: Ne Gretzky, ampak Gretsky
Nogometaši Tottenhama so v 3. krogu ligaškega pokala na domači zelenici izgubili proti Arsenalu. Na tekmo so povabili legendarnega hokejista Wayna Gretzkega in mu podarili dres. Na družabnih omrežjih se je takoj vsul plaz posmeha, saj so Londončani napačno zapisali priimek slovitega hokejista - zapisali so Gretsky.

8. Slovenske odbojkarice dobile prvi niz
Ženska odbojkarska reprezentanca je pripravila presenečenje, ko se je uvrstila na evropsko prvenstvo. Tam je prve tekme dvakrat izgubila, potolaži pa se lahko vsaj z enim nizom, ki ga je odščipnila Italiji.

7. Uspešen nastop slovenskih balinarjev
Slovenski balinarji so na svetovnem prvenstvu na Reki dobili štiri medalje - dve zlati in dve bronasti in s tem ostajajo v samem vrhu tega športa.

6. Hokejska akademija
Odlična slovenska hokejista Tomaž Razingar in Anže Kopitar sta se lotila projekta hokejske akademije za mlade igralce.

5. Velikana le na 15. mestu
Dva nogometna državna prvaka iz velike petice sta državni prvenstvi začela izjemno slabo in zasedata le 15. mesto - Juventus in Chelsea.

4. Zdravnica zapustila Chelsea
Chelsea pa se je zapletel še v številne druge težave. Na igrišču je za te poskrbel rokoborec Diego Costa, svoje pa je zakuhal trener Jose Mourinho. Portugalec se je zapletel v spor s klubsko zdravnico Evo Carneiro, ki se je odločila, da klub zdaj zapusti, napovedala pa je tudi tožbo.

3. Razburljiv italijanski derbi
Nogometaši Fiorentine so na derbiju 6. kroga italijanskega prvenstva v gosteh premagali prej nepremagani Inter s 4:1. Svoj pečat sta pustila tudi oba slovenska nogometaša Samir Handanović in Josip Iličić.

2. Vse se vrti okrog ... Zavrča
Domači nogomet je bil zadnji teden še kako v znamenju Zavrča. Teden se je začel z vročim besednim obračunavanji na relaciji z Mariborom, nato so v gosteh ugnali še vodilno Olimpijo.

1. Lewandowski, sedi pet
Junak tedna je nedvomno Robert Lewandowski, ki je v devetih minutah zabil pet golov. In le pet golov, ni šlo za enajstmetrovke ali odbitke v mrežo - šlo je za 10 minut šova, v katerih si je nogometaš zaslužil čisto desetko!

Zagrebčani Celje zapustili s polnim izkupičkom
Tajfun v Škofji Loki osvojil superpokal
Škarjice Matjašiča vrhunec tekme Olimpija - Zavrč