Koledar formule ena bo še bogatejši. Foto: EPA
Koledar formule ena bo še bogatejši. Foto: EPA

Katera dirkališča bodo gostila stokilometrske sprinterske dirke, za zdaj še ni znano, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Sprinterska dirka v soboto nadomesti kvalifikacije, ki so zaradi tega že v petek, in oblikuje startni seznam za nedeljsko veliko nagrado. S tem želi F1 gledalcem ponuditi več pomembnega dogajanja med dirkaškim koncem tedna, saj v takšni izvedbi odpade en prosti trening.

V lanski sezoni so sprinterske dirke gostili v britanskem Silverstonu, italijanski Monzi in dirkališču Interlagos v Braziliji. Interlagos bo tudi v letošnji sezoni še priča sprinterski dirki, medtem ko sta dve že bili v italijanski Imoli in avstrijskem Spielbergu.

"Sprinterske dirke zagotavljajo vznemirljivo dinamiko dirkaškega konca tedna in so se v zadnjih dveh sezonah izkazale za priljubljene," je dejal predsednik Fie Mohamed Ben Sulajem.

V tej sezoni so povečali tudi točke, ki jih prejmejo najboljši dirkači na sprinterski dirki. Zmagovalec jih dobi osem, drugouvrščeni sedem in tako naprej do osmega mesta, ki je še vredno eno točko.

Niso pa povečali samo števila sprinterskih dirk v prihodnji sezoni, saj bo za svetovno prvenstvo formule 1 v prihodnjem letu štelo kar 24 dirk.