Tamara Zidanšek je trenutno najvišje uvrščena Slovenka na lestvici WTA. Foto: Reuters
Tamara Zidanšek je trenutno najvišje uvrščena Slovenka na lestvici WTA. Foto: Reuters

Četrta nosilka Tamari Zidanšek v prvem nizu ni pustila nobene igre. Drugega je slovenska teniška igralka začela bolje in vodila z 2:0, a se je Romunka kmalu vrnila in na koncu drugi niz dobila s 6:3.

BOD HOMBURG, osmina finala, tabela

KASATKINA (RUS/1) – NIEMEIER (NEM)
6:1, 3:6, 6:1
ANDREESCU (KAN) – SWAN (VB)
6:4, 6:4
HALEP (ROM/4) – ZIDANŠEK (SLO)
6:0, 6:3
ANSIMOVA (ZDA/6) – LI (ZDA)
6:0, 6:2
CORNET (FRA/9) – MARIA (NEM)
7:6 (4), 6:4
KERBER (NEM/3) – BRONZETTI (ITA)
6:2, 6:3
GARCIA (FRA) – RAHIMOVA (RUS)
6:3, 6:4
LISICKI (NEM) – MINNEN (BEL)
6:3, 2:6, 6:2

Juvan se razhaja z Dehaesom

Kaja Juvan, druga najboljša Slovenka na lestvici WTA-ja, je končala sodelovanje s trenerjem Phillipom Dehaesom.

"Želim sporočiti, da sva se s Phillipom razšla. Zahvaljujem se mu za vse trdo delo in predanost, ki ju je vložil v najino sodelovanje, želim mu vse najboljše na nadaljnji poti," je zapisala na Instagramu.

Slovenka je z Belgijcem sodelovala od aprila lani, pred tem je bil njen trener najdlje Robi Cokan, pol leta pa tudi Španec Antonio Baldellou-Estevan.

Juvan je ta teden tudi nastopila na turnirju v Bad Homburgu, a je izpadla v prvem krogu, potem ko je predala dvoboj proti Italijanki Lucii Bronzetti.

Stari novi predsednik teniške zveze

Andrej Slapar bo še štiri leta vodil krovno teniško organizacijo v Sloveniji. Kot so sporočili iz zveze Tenis Slovenija, so ga za nov mandat na to mesto izvolili na skupščini v Ljubljani. Slapar je bil kot edini kandidat soglasno izvoljen, glasovalo je 64 predstavnikov klubov.

"Leta 2018 sem izpostavil šest nosilnih točk programa in slaba štiri leta pozneje lahko ponosno potrdim, da nam je uspelo uresničiti večino zastavljenih ciljev. V tem štiriletnem obdobju se je življenje močno spremenilo, naša organizacija pa je vse težave premostila in hkrati še nadgradila delovanje na vseh področjih," je za zvezo dejal stari novi predsednik.

Kot največji izziv v novem mandatu je izpostavil željo po večjem številu klubov, še več turnirjev, tako na nacionalni kot mednarodni ravni, kamor sodi tudi poskus, da bi v Sloveniji obdržali turnir WTA na ravni 250, pa tudi prenovljeno spletno stran z več prenosi v živo.