Kim Clijsters je po velikem zmagoslavju na igrišče pripeljala tudi leto in pol staro hčerko Jado. Foto: EPA
Kim Clijsters je po velikem zmagoslavju na igrišče pripeljala tudi leto in pol staro hčerko Jado. Foto: EPA
Caroline Wozniacki in Kim Clijsters
Caroline Wozniacki je nastopila v prvem finalu turnirja za grand slam. Foto: EPA
Pravljična vrnitev Clijstersove

Belgijka je v finalu s 7:5 in 6:3 odpravila 19-letno Danko Caroline Wozniacki in s tem postala prva zmagovalka turnirja za grand slam, ki ni bila med prvimi desetimi nosilkami. Clijstersova se je po prekinitvi kariere leta 2007 in porodu na igrišča vrnila pred enim mesecem.

Po 1980 zmagovalka turnirja spet mama
Za New York je dobila posebno povabilo organizatorjev in postala prva mama in zmagovalka turnirja za grand slam po letu 1980, ko je v Wimbledonu slavila Evonne Goolagong. To je njen drugi osvojeni turnir za grand slam v karieri. Prvič je slavila pred štirimi leti, in sicer prav tako v New Yorku.

Zmagoviti niz v New Yorku podaljšala na 14
Clijstersova je imela trnovo pot do finala, saj je morala med drugimi premagati tudi obe sestri Williams. Nazadnje je to na prav tem turnirju uspelo njeni rojakinji Justine Henin (2007), ki se je upokojila lani. Zanimivo je, da je Kim zmagoviti niz v New Yorku podaljšala na 14 dvobojev, saj med obema osvojenima turnirjema na OP-ju ZDA ni nastopala. Leta 2006 ji je nastop preprečila poškodba zapestja.

V dobrem mesecu od upokojenke do šampionke
"Nimam besed. Vesela sem, da sem se lahko vrnila in branila naslov iz leta 2005. Seveda zmage nisem pričakovala niti v sanjah. Na te tri turnirje sem prišla z namenom, da zonova pridem v ritem in se navadim na okolje," je bila vzhičena Clijstersova, ki ni mogla zadrževati solz. V prvem nizu je bilo kar 6 odvzemov servisov, v drugem pa je Belgijki odločilni brejk uspel v šesti igri.

Pravljična vrnitev Clijstersove