Aljaž Bedene se je uvrstil v četrtfinale Cagliarija. Foto: AP
Aljaž Bedene se je uvrstil v četrtfinale Cagliarija. Foto: AP

Na turnirju z nagradnim skladom 408.800 evrov je v drugem krogu ugnal Belorusa Jegorja Gerasimova s 6:4 in 7:6 (5). Tako se mu je maščeval za poraz v Franciji pred mesecem in pol. Tedaj sta se tekmeca pomerila v Montpellieru, boljši pa je bil Gerasimov s 6:4 in 7:6 (4).

Trenutno 58. igralec sveta je bolje začel dvoboj proti Belorusu, si priigral prednost brejka v 3. igri, a je takoj sledil rebrejk. Ob koncu prvega niza je bil Bedene bolj zbran in je v 9. igri izkoristil drugo žogico za odvzem servisa. Brez težav je nato osvojil še naslednjo igro za osvojitev prvega niza.

V drugem je najboljši slovenski tenisač znova povedel, spet pa je sledil padec zbranosti in posledično izenačenje tekmeca po 6. igri. 28-letni nasprotnik iz Minska je imel v podaljšani igri nato v rokah vodstvo s 4:0, vendar mu prednosti ni uspelo ohraniti. Do konca je osvojil le še točko, Bedene pa je dvoboj končal s paralelnim bekhendom.

Bedene se bo v četrtfinalu - na sporedu bo v petek - pomeril z Američanom Taylorjem Fritzem, ki je v dveh nizih (6:2 in 7:6) ugnal Slovaka Andreja Martina.