Dalila Jakupović je izgubila dvoboj proti Johanni Konta. Foto: Reuters
Dalila Jakupović je izgubila dvoboj proti Johanni Konta. Foto: Reuters

Tako Dalila Jakupović kot tudi Kaja Juvan sta izgubili z 2:0 v nizih. V igri dvojic, ki ni več odločala o zmagovalcu, sta Jakupovičeva in Juvanova prav tako klonili v dveh nizih.

Juvanova: Nisem igrala slabo
Mlada slovenska igralka, 19-letna Kaja Juvan, se je pomerila s štiri leta starejšo in 86 mest višje uvrščeno Katie Boulter. V prvem nizu je odločala ena sama priložnost Britanke za brejk, ki ga je precej bolj izkušena Boulterjeva izkoristila in končala niz s 6:4. Praktično v vseh prvinah je bila Kaja povsem izenačena z Britanko, ki je lani v Wimbledonu v 2. krogu izgubila z Naomi Osaka. V drugem nizu je izkoristek začetnega udarca pri Kaji Juvan rahlo padel, Britanka pa je izkoristila obe priložnosti za odvzem servisa in dvoboj zaključila.

"Dobra tekma je bila. Katie je kakovostna igralka in je igrala dobro. Imela je veliko podporo v dvorani. Nisem igrala slabo. Na koncu je odločala tudi sreča. Gremo naprej," je po dvoboju dejala Juvanova.

Žal sem danes proti koncu tekmo izgubila. Nisem zadovoljna s servisom, ker sem pri prvem veliko grešila, hkrati je nasprotnica nanj vseskozi vršila pritisk. Imela sem lepo priložnost v prvem nizu. Pri 6:3 v tajbrejku sem imela zicer, a sem ga za malenkost zgrešila. Tekma je bila dobra. Gremo naprej.

Dalila Jakupović

V podaljšani igri zapravila 'zicer'
V drugem dvoboju med Johanno Konto (39.) in Jakupovićevo (86.) je prvi niz trajal več kot eno uro, Jakupovićeva pa je po zaostanku z 2:4 ulovila ritem in izenačila na 4:4 ter dvakrat povedla, a je Konti uspelo iztržiti 13. igro. V njej je Slovenka povedla s 6:3 in imela tri zaključne žoge za prvi niz. Konta je osvojila štiri zaporedne točke in na koncu slavila zmago z 9:7. V drugem je Britanka izkoristila psihološko prednost, oddala le dve igri in priigrala zmago domači reprezentanci. Jakupovićeva se je po tekmi zavedala svojih priložnosti in napak: "Žal sem danes proti koncu tekmo izgubila. Nisem zadovoljna s servisom, ker sem pri prvem veliko grešila, hkrati je nasprotnica nanj vseskozi vršila pritisk. Imela sem lepo priložnost v prvem nizu. Pri 6:3 v tajbrejku sem imela zicer, a sem ga za malenkost zgrešila. Tekma je bila dobra. Gremo naprej."

Pokal Fed, 1. evroafriška skupina, Bath

SLOVENIJA - VELIKA BRITANIJA 0:3
Juvan - Boulter 4:6, 2:6
Jakupović - Konta 6:7, 2:6
Jakupović/Juvan - Dart/Swan 2:6, 2:6

Četrtek:
SLOVENIJA - MADŽARSKA

Petek:
SLOVENIJA - GRČIJA