Đoković se je sodnici takoj opravičil. Foto: Reuters
Đoković se je sodnici takoj opravičil. Foto: Reuters

Najboljši teniški igralec na svetu je bil izključen v osmini finala, ko je po 11. igri prvega niza dvoboja s Špancem Pablom Carrenom Busto nehote s teniško žogico v vrat zadel linijsko sodnico. Sodniki na igrišču so izrekli najstrožjo mogočo kazen in Srba izločili s turnirja.

Sorodna novica Đoković: Žal mi je. Ni bilo namerno. Bilo je tako narobe.

Novak Đoković se je nesrečni sodnici takoj opravičil za dejanje, pozneje pa je poslal še pisno opravičilo tudi organizatorjem turnirja. Kaznovan je bil po pravilih, ki sodnikom dajejo pravico, da izločijo igralca, če ugotovijo, da je "žogico na igrišču udaril namerno ali nepremišljeno oziroma malomarno z neupoštevanjem posledic". Ostal je tudi brez denarnih nagrad, prav tako pa mu ne bodo prišteli točk za lestvico ATP.

Linijska sodnica je postala tarča internetnih napadov "spletnih trolov". Đoković je zato vse svoje navijače in sledilce pozval k strpnosti, češ da sodnica "ni naredila prav ničesar narobe".
Nekateri so na družbenih omrežjih linijski sodnici očitali, da pretirava z obsegom poškodbe.

"Prosim, imejte v mislih, da tudi linijska sodnica, ki jo je zadela žogica, potrebuje podporo naše skupnosti. Ničesar ni storila narobe. Prosim vas, da jo v tem času še posebej podpirate in skrbite zanjo," je zapisal Đoković.