Novak Đoković je šestič zapored premagal Kevina Andersona, ki je dobill le njun prvi medsebojni dvoboj pred desetimi leti. Foto: Reuters
Novak Đoković je šestič zapored premagal Kevina Andersona, ki je dobill le njun prvi medsebojni dvoboj pred desetimi leti. Foto: Reuters
Đoković izločil Andersona v Šanghaju

Po uri in 45 minutah je Srb slavil s 7:6, 6:3. Dvoboj je bil pričakovano trd. Đoković si je v prvem nizu priigral le eno priložnost za odvzem servisa, vendar jo je Južnoafričan v peti igri ubranil. Andersonu se je priložnost za brejk in osvojitev niza ponudila pri vodstvu s 6:5, toda Srb jo je izničil. Podaljšana igra je minila popolnoma v znamenju Đokovića, ki jo je dobil s 7:1.

Zmagovalec Wimbledona in New Yorka je prvič (in edinkrat) na dvoboju odvzel servis nasprotniku na začetku drugega niza. Prednosti ni več izpustil iz rok. Anderson si do konca ni priigral niti ene priložnosti za brejk.

Federer se je vrnil po zaostanku 1:4
Prvi nosilec Švicar Roger Federer pa je s 6:4 in 7:6 (4) odpravil Japonca Keija Nišikorija. Slednji je v podaljšani igri drugega niza vodil že s 4:1, a je Švicar nato nanizal pet točk zapored in se veselil zmage s 7:4.

V polfinalu tudi Ćorić in Zverev
Alexander Zverev si je polfinale priigral po zmagi s 6:4, 6:4 nad Kylom Edmundom. S tem se je kot peti uvrstil na zaključni turnir osmerice, ki bo sredi novembra v Londonu. Zadnji polfinalist je Borna Ćorić, ki je s 7:5 in 6:4 ugnal Avstralca Matthewa Ebdena.

ŠANGHAJ, četrtfinale, tabela
(9.219.970 am. dolarjev, trda podlaga)

FEDERER (ŠVI/1) - NIŠIKORI (JAP/8)
6:4, 7:6 (4)

ĆORIĆ (HRV/13) - EBDEN (AVS)
7:5, 6:4

A. ZVEREV (NEM/4) - EDMUND (VB/11)
6:4, 6:4

ĐOKOVIĆ (SRB/2) - ANDERSON (JAR/7)
7:6, 6:3

Đoković izločil Andersona v Šanghaju