Dominic Thiem je sprejel povabilo Novaka Đokovića. Foto: Reuters
Dominic Thiem je sprejel povabilo Novaka Đokovića. Foto: Reuters

Na vsakem turnirju bo nastopilo osem igralcev. Prvi bo 13. in 14 junija v Beogradu, drugi 20. in 21. junija v Zadru, tretji 27. in 28. junija nekje v Črni gori in zadnji 3. in 4. julija v Banjaluki. Za konec bo Đoković v Sarajevu odigral še ekshibicijski turnir z Damirjem Džumhurjem. Turnirji bodo imeli predvsem humanitarno noto.

Pričakuje se udeležba še nekaterih vrhunskih igralcev, ki jih bo Đoković razkril na ponedeljkovi novinarski konferenci. Đoković, ki je v petek praznoval 33 let, se je v soboto prvič po izbruhu epidemije koronavirusa vrnil v Beograd. Zadnja dva meseca je preživel v Marbelli v Španiji, kjer je tudi treniral.

Sistem turnirjev bo tak, da bodo igralci razdeljeni v dve skupini, kjer bodo igrali vsak z vsakim. V soboto bo tako vsak igralec odigral po dva dvoboja, nato v nedeljo še enega, sledil pa bo finale najboljših iz vsake skupine. Igrali bodo do štiri na dva dobljena niza.

Teniška sezona je bila prekinjena v prvi polovici marca, vodilni v ATP-ju, WTA-ju in ITF-ju pa so sporočili, da se ne bo začela najmanj do 3. avgusta. Teniški igralci po svetu se sicer počasi vračajo na treninge ob upoštevanju zdravstvenih priporočil, odigrali so tudi nekaj ekshibicijskih dvobojev za zaprtimi vrati.