Roger Federer je letos premagal Đokovića v Dubaju, v Indian Wellsu, Rimu in Wimbledonu pa je bil boljši prvi igralec sveta. Foto: EPA
Roger Federer je letos premagal Đokovića v Dubaju, v Indian Wellsu, Rimu in Wimbledonu pa je bil boljši prvi igralec sveta. Foto: EPA
Novak Đoković
Novak Đoković bo v nedeljo lovil še zadnjo manjkajočo lovoriko na masterih. Foto: EPA
Serena Williams
Serena Williams ima letos ob dveh porazih že 47 zmag. Foto: EPA

Prvi igralec sveta v Ohiu igra v zelo spremenljivi formi. V osmini finala se je zelo mučil proti Belgijcu Davidu Goffinu, v četrtfinalu pa je zmlel Stana Wawrinko s 6:4 in 6:1. Tokrat je začel slabo. V tretji igri je izgubil servis, a je še uspel izenačiti na 3:3. V sedmi igri je nato Dolgopolov prišel do ključnega brejka, prednost pa je zadržal do konca niza.

V drugem nizu je Srb povedel s 5:3, a je nato v deveti igri brez dobljene točke oddal začetni udarec, ko je serviral za niz. Odločal je "tie-break", kjer je Dolgopolov povedel s 5:4 in imel na voljo dva servisa. "Nole" se je zbral, v daljših izmenjavah je osvojil obe točki in dobil podaljšano igro s 7:5.

Na začetku odločilnega niza je Ukrajinec potreboval pomoč fizioterapevta, Đoković je z osnovne črte zaigral precej bolj natančno, v tretji in peti igri je odvzel servis Ukrajincu in nato unovčil tretjo zaključno žogo po dveh urah in 20 minutah.

Dologopolov je zadel 36 "winnerjev" in naredil kar 55 neizsiljenih napak. Ostaja brez zmage proti Đokoviću na petih medsebojnih obračunih.
Federer znova boljši od Murrayja
V drugem polfinalu je Federer ugnal Andyja Murrayja s 6:4 in 7:6. 34-letni Švicar bo v nedeljo lovil sedmo lovoriko v Cincinnatiju. Dvoboj je trajal uro in 37 minut, 17-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam pa je znova navdušil.
Že v uvodni igri je Škot rešil dve priložnosti Švicarja za brejk, v tretji igri pa je Federer izkoristil preveč napak Murrayja. Povedel je s 3:1 in prednost zadržal do konca prvega niza.
V drugem nizu je Murray bolje serviral, v sedmi igri se je z odličnim servisom rešil iz težkega položaja. V podaljšani igri je Murray zgrešil bekhend in Federer je povedel s 3:1. Škot je nato nanizal tri točke zapored. Pri izidu 6:6 je Federer odigral odlično točko, ki jo je dobil s skrajšano žogo pri mreži, nato pa je s svojim servisom končal obračun.
Murray si ni priigral nobene priložnosti za odvzem servisa in se tako ni uspel oddolžiti Federerju za grenak poraz v polfinalu Wimbledona.

Halepova bo izzvala Williamsovo
Finalistki Cincinnatija sta Serena Williams in Simona Halep. Williamsova je bila v dvoboju z Ukrajinko Jeleno Svitolino še enkrat prepričljiva. Čeprav je že zaostajala za break, je na koncu prepričljivo slavila s 6:4 in 6:3. Še bolj gladko je v finale napredovala Halepova, ki je nekdanjo zmagovalko tega turnirja Srbkinjo Jeleno Janković odpravila s 6:1 in 6:2. Halepova se bo po današnji zmagi v ponedeljek na lestvici WTA vrnila na drugo mesto, s čimer bo tudi druga nosilka odprtega prvenstva ZDA, ki se začne čez dober teden dni.

V finalu se ob dejstvu, da ima Williamsova še vedno poškodovan komolec, obeta zanimiv dvoboj: "Vse od odprtega prvenstva Francije zaradi težav s komolcem ne serviram prav veliko. A podobno je bilo tudi pred turnirjem v Franciji. Na vse to sem se počasi že kar navadila." Halepova je ena tistih igralk, ki je že dokazala, da Williamsovo lahko premaga, saj jo je v dveh letih ugnala dvakrat, nazadnje marca letos v Indian Wellsu. A tudi Halepova tarna nad poškodbo leve noge: "Boli me, a me ne ovira, ko igram dobro. Zdaj me čaka še ena tekma, potem pa do odprtega prvenstva ZDA lahko v miru okrevam. Tukaj nisem pod nikakršnim pritiskom, saj je Serena najboljša igralka na svetu."

CINCINNATI
(3.826.655 am. dolarjev, trda podlaga)

Polfinale (M):
ĐOKOVIĆ (SRB/1) - DOLGOPOLOV (UKR/17)
4:6, 7:6 (5), 6:2

FEDERER (ŠVI/2) - MURRAY (VB/3)
6:4, 7:6 (6)



Polfinale (Ž):
S. WILLIAMS (ZDA/1) - SVITOLINA UKR/14
6:4, 6:3

HALEP (ROM/3) - JANKOVIĆ (SRB)
6:1, 6:2