Federer ne blesti na igriščih Aviation Cluba v Dubaju, vseeno pa se je uvrstil v polfinale. Foto: Reuters
Federer ne blesti na igriščih Aviation Cluba v Dubaju, vseeno pa se je uvrstil v polfinale. Foto: Reuters

37-letni Švicar potrebuje še dve zmagi za osmo lovoriko v Dubaju in stoti naslov na turnirjih ATP. Več zmag v moderni teniški dobi ima le Američan Jimmy Connors (109).

Madžar je odlično serviral v prvem nizu, dopustil ni nobene priložnosti za brejk. V podaljšani igri je povedel s 6:4, v ključnem trenutku pa je poslal dva forhenda v mrežo in 20-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam je seveda znal unovčiti neizsiljene napake. "Tie-break" je dobil z 8:6.

V drugem nizu je Švicar že v prvi igri odvzel servis Fucsoviscu, ki pa se je hitro pobral in nanizal tri zaporedne igre. Ključna je bila maratonska deveta igra, ko je Federer unovčil peto priložnost za odvzem servisa. Deveta igra je trajala skoraj deset minut, dvoboj pa je bil za krajši čas prekinjen zaradi rahlega dežja. V petek se bo Federer srečal z Borno Ćorićem.

Federer ostaja v igri za 100. turnirski naslov

Monfils v sijajni formi
Hubert Hurkacz, ki je v osmini finala presenetil prvega nosilca Keija Nišikorija, se je v prvem četrtfinalu turnirja ATP v karieri zelo dobro upiral Stefanosu Cicipasu. Grk je bil boljši s 7:6, 6:7 in 6:1 po dveh urah in 20 minutah. V polfinalu ga čaka Gael Monfils, ki je v sijajni formi. S 6:1, 6:7 in 6:2 je izločil litovskega kvalifikanta Ricardasa Berankisa. Po zmagi na turnirju serije 500 v Rotterdamu je nadaljeval odlične igre tudi v Dubaju. Niz zmag je podaljšal že na osem, letos ima 12 zmag in le dva poraza.

DUBAJ
(2.887.895 am. dolarjev, trda podlaga)

Četrtfinale, tabela:
CICIPAS (GRČ/5) - HURKACZ (POL)
7:6 (4), 6:7 (1), 6:1

MONFILS (FRA) - BERANKIS (LIT)
6:1, 6:7 (3), 6:2

ĆORIĆ (HRV/6) - BASILAŠVILI (GRU)
4:6, 6:2, 7:6 (1)

FEDERER (ŠVI/2) - FUCSOVICS (MAD)
7:6 (6), 6:4