Justine Henin si je letos po četrti pariški kroni nadela še drugo, newyorško. Foto: Reuters
Justine Henin si je letos po četrti pariški kroni nadela še drugo, newyorško. Foto: Reuters
Svetlana Kuznecova
Zmagovalka izpred treh letih Svetlana Kuznecova se je spraševala, kam je izginila njena dobra forma. Foto: Reuters
V uri in 22 konec finala

S hitrostjo in raznovrstnostjo je Belgijka povsem razorožila Rusinjo, ki ni znala izkoristiti niti ene izmed šestih žogic za odvzem servisa nasprotnici, medtem ko si je 25-letnica iz Liega že na začetku obeh nizov hitro priigrala neulovljivo prednost. Po uri in 22 minutah se je 1. postavljena igralka po letu 2003 veselila drugega naslova v Flushing Meadowsu.

Nemočni tudi ameriški ljubljenki
"Ta je mogoče še najpomembnejši, saj še nikoli nisem igrala tako dobro," se je zmagovalka veselila sedmega naslova za grand slam, ki ga je za nameček osvojila še brez izgubljenega niza, kar je nazadnje uspelo Sereni Williams pred petimi leti. Prva nosilka je na poti do zmage na zadnjem od velike četverice ugnala tako Sereno kot tudi Venus Williams, ki sta bili na ameriški turneji v izredni formi.

Številke potrjujejo premoč št. 1
Belgijka je imela izredno uspešen prvi servis (82:54 odstotkov), izrazito boljša je bila tudi pri winnerjih (25:11). Skupno je zbrala 16 točk več kot Rusinja (70:54). Heninovi ni moglo do živega niti sedem dvojnih napak, kar je delno popravila s štirimi asi.

Sprava z družino jo je spet izstrelila na vrh
"Preprosto sem srečna. To, da sem spet del družine, mi zelo pomaga. Ob igrišču me spet navdušeno podpirajo, kar je zame najpomembneje. Zdaj sem pomirjena s svojimi in predvsem s sabo," je odkrito spregovorila prva igralka sveta, ki je po februarski ločitvi od Pierra-Yvesa Hardenna po petih letih navezala stik z družino.

Sanjala je le o enem naslovu
"Ponosna sem nase, da klub drobni postavi lahko tekmujem z drugimi in sem za povrhu še vodilna na lestvici. Veliko ljudi je mislilo, da mi nikoli ne bo uspelo, a sem presegla celo svoja pričakovanja. Ko sem bila mlajša, sem vedno sanjala o osvojitvi turnirja za grand slam, zdaj pa imam že sedem naslovov. Prav neverjetno je, kako mi uspeva. To je bolje kot v sanjah," je bila zgovorna nekdaj zadržana igralka, ki bo končala leto kot številka 1 na lestvici WTA.

Mednarodni turnir za grand slam, New York
(13.176.000 ameriških dolarjev, trda podlaga)

Finale:
HENIN (BEL/1) - KUZNECOVA (RUS/4)
6:1, 6:3

T. G.

V uri in 22 konec finala