Polona Hercog je na WTA lestvici trenutno uvrščena sedem mest nižje od Rebecce Marino (67. mesto - 61. mesto). Foto: TZS
Polona Hercog je na WTA lestvici trenutno uvrščena sedem mest nižje od Rebecce Marino (67. mesto - 61. mesto). Foto: TZS
Kanadčana Rebecca Marino in Milos Raonic
Rebecca Marino je Kanadčankam priigrala prvo točko v Kopru, drugo pa ji je speljala Polona Hercog. Foto: EPA
Slovenke ostale v drugi skupini

Slovenija je po prvem nedeljskem dvoboju med Hercogovo in Marinovo vodila z 2:1, a je nato Mašo Zec-Peškirič s 6:4 in 6:1 odpravila Eugénie Bouchard in izid poravnala. O končnih zmagovalkah je odločila igra dvojic, kjer sta se morali Srebotnikova in Hercogova v prvem nizu pošteno potruditi, da sta strli odpor Duboisove in Fichmanove, a sta nato v drugem nizu Kanadčanki popolnoma nadigrali in dvoboj dobili s 7:6 in 6:2.

Hercogova stežka dobila prvi dvoboj
Dvoboj najboljših tenisačic obeh reprezentanc je gledalcem v Kopru ponudil pravo nedeljsko poslastico. Tako Kanadčanka kot Slovenka sta dolgo odlično izkoriščali svoj servis, na koncu pa je odločila večja gibljivost Hercogove, ki jo je v odločilnih trenutkih tretjega niza spremljala tudi sreča.

Odlični serverki poskrbeli za dramatičen zaključek
Prva priložnost za odvzem servisa je prišla šele v 12. igri uvodnega niza, kar je Marinova hitro izkoristila in povedla z 1:0. Izgubljeni servis ni zmedel Slovenke, ki je vrnila z dvema zaporednima "brejkoma" in dvoboj je bil po 6:2 hitro izenačen.

Hercogova in Marinova sta se nato trdovratno oklepali svojega servisa in se držali za pesek netipične igre s hitrim zaključevanjem točk. Pri 5:4 za Kanadčanko se je Polona na svoj servis dvakrat rešila z udarcem na črto. Na koncu je odločila 13. igra tretjega niza, ko je Hercogova prišla do "brejka", ki ga je nato hitro spremenila v drugo točko za Slovenijo.

"Zelo sem zadovoljna s svojim izkupičkom. Vsi dihamo skupaj, tudi tribune. Na koncu sta odločili koncentracija in večja napadalnost," je svojo drugo zmago ocenila Hercogova.

POKAL FED

ZA UVRSTITEV V SVETOVNO SKUPINO II

Koper (pesek):
SLOVENIJA - KANADA 3:2

Zec Peškirič - Marino 3:6, 5:7

Hercog - Bouchard 6:0, 6:4

Hercog - Marino 5:7, 6:2, 8:6

Zec Peškirič - Bouchard 4:6, 1:6
Srebotnik/Hercog - Dubois/Fichman 7:6 (5), 6:2

SVETOVNA SKUPINA, polfinale

Moskva (trda podlaga):
RUSIJA
- Italija 5:0

Zvonarjova - Errani
6:0, 6:2
Kuznecova - Vinci
6:2, 6:7, 6:1
Zvonarjova - Vinci
6:4, 6:2
Pavljučenkova - Errani
7:6, 7:6
Pavljučenko/Makarova - Brianti/Camerin
7:6, 6:1

Charleroi (trda podlaga):
Belgija - ČEŠKA 2:3

Flipkens - Kvitova
2:6, 6:7
Wickmayer - B. Zahlavova
6:4, 6:4
Wickmayer - Kvitova
7:5, 4:6, 2:6
Flipkens - B. Zahlavova
6:2, 6:3
Flipkens/Wickmayer - Benešova/B. Zahlavova
4:6, 4:6

Slovenke ostale v drugi skupini