157. igralka sveta Maša Zec Peškirič se je dobro upirala prvi kanadski igralki Rebecci Marino, ki trenutno zaseda 61. mesto na WTA-lestvici. Foto: Reuters
157. igralka sveta Maša Zec Peškirič se je dobro upirala prvi kanadski igralki Rebecci Marino, ki trenutno zaseda 61. mesto na WTA-lestvici. Foto: Reuters
Yanina Wickmayer
Yanina Wickmayer je na dvoboju med Belgijo in Češko (v polfinalu svetovne skupine) izenačila izid na 1:1. Foto: Reuters
Prvi dan v Kopru neodločeno

Uvodni dvoboj Maše Zec Peškirič in Rebecce Marino je pripadel Kanadčanki, ki je zmagala s 3:6 in 5:7. Najboljša slovenska igralka Polona Hercog je nato brez težav premagala 17-letno Eugenie Bouchard s 6:0 in 6:4.

Dober upor Peškiričeve
Maša Zec Peškirič se je dobro upirala favorizirani prvi kanadski teniški igralki. Marinova je po uvodni izmenjavi "brejkov" sorazmerno gladko v 44 minutah igre dobila prvi niz s 6:3, pri čemer je vodila že s 5:1.

Drugi niz je bil veliko bolj izenačen in tudi daljši (trajal je uro in četrt). Druga slovenska teniška igralka je bila (ker je prva servirala) vseskozi v prednosti, a ni znala izkoristi številnih priložnosti za odvzem servisa Marinovi. Za nadaljnji razplet dvoboja je bila odločilna 8. igra, kjer je 24-letna Jeseničanka štirikrat zamudila priložnost za vodstvo s 5:3.

"Upali smo, da bo veter naš zaveznik, vendar me je ravno sunek burje pri 'break-žogi' za 5:3 v drugem nizu vrgel iz ravnotežja in zgrešila sem na videz enostaven udarec," je povedala 24-letna Peškiričeva.

Po izenačenju na 4:4 je Marinova prevzela pobudo in na koncu slavila s 7:5.

Več nevsiljenih napak Hercogove
Polona Hercog v prvem nizu, ki je trajal manj kot pol ure, ni izgubila niti igre. Z napadalno in odločno igro je tekmici takoj vsilila svoj ritem igre. V drugem nizu je povedla s 3:1, nato pa začela delati napake (na koncu jih je imela 22 oziroma šest več od Kanadčanke) in Eugenie Bouchard je dobila naslednje tri igre.

Toda Hercogova se je pravočasno zbrala in drugi niz dobila s 6:4. Na koncu je bilo razmerje v osvojenih točkah 62:39. "V teh razmerah je težko igrati in malce mi je padla zbranost. Vseeno sem zelo zadovoljna," je trenutke slabosti v 2. nizu opisala Polona Hercog.

V nedeljo so na sporedu še dva dvoboja posameznic ter igra dvojic, kjer bosta Slovenijo zastopali Katarina Srebotnik in Andreja Klepač. Slednji je kapetan Iztok Božič presenetljivo dal prednost pred Hercogovo. Božič lahko odločitev spremeni še uro pred dvobojem.

Koper (pesek):
SLOVENIJA - KANADA 1:1

Zec Peškirič - Marino
3:6, 5:7

Hercog - Bouchard
6:0, 6:4

Nedelja ob 11.00:
Hercog - Marino

Zec Peškirič - Bouchard

Srebotnik/Klepač - Dubois/Fichman

Svetovna skupina, polfinale

Moskva (trda podlaga):
RUSIJA - ITALIJA 2:0
Zvonarjova - Errani 6:0, 6:2
Kuznecova - Vinci 6:2, 6:7, 6:1

Nedelja:
Zvonarjova - Vinci
Kuznecova - Errani
Pavljučenko/Makarova - Brianti/Camerin

Charleroi (trda podlaga):
BELGIJA - ČEŠKA 1:1
Flipkens - Kvitova 2:6, 6:7
Wickmayer - B. Zahlavova 6:4, 6:4

Nedelja:
Wickmayer - Kvitova
Flipkens - B. Zahlavova
Mestach/Uytvanck - Benešova/B. Zahlavova

Prvi dan v Kopru neodločeno