Blaž Kavčič je odlično odigral oba dvoboja v petek. Foto: Aleš Fevžer
Blaž Kavčič je odlično odigral oba dvoboja v petek. Foto: Aleš Fevžer
Tom Kočevar Dešman
Tom Kočevar Dešman je v zadnjem krogu kvalifikacij ugnal Nikolo Mektića, v osmini finala pa je bil Hrvat (srečni poraženec po odpovedi Mika Urbanije) boljši. Foto: Aleš Fevžer
Boris Pahor
Na stadionu je Kavčičevo zmago videl tudi predsednik republike Slovenije Borut Pahor, ki si je četrtfinalni obračun ogledal skupaj s predsednikom TZS-ja Markom Umbergerjem. Foto: TZS
Kavčič ni imel težav s Mektićem
Kavčič v polfinalu Portoroža

V Portorožu so dopoldne dokončali dvoboje, prekinjene v četrtek zaradi dežja. Prvi nosilec Kavčič je upravičil vlogo favorita in ugnal Venezuelca Rodrigueza, potem ko je v četrtek vodil že s 6:4 in 3:0.
Slovo Kočevarja Dešmana
Dopoldne je izpadel Tom Kočevar Dešman. Ljubljančana, ki je z uvrstitvijo v drugi krog challengerja dosegel uspeh kariere, je premagal Mektić s 6:2 in 7:6 (1).

Kavčič v zadnjem mesecu blesti
V četrtfinalnem obračunu je Kavčič nato brez težav odpravil Hrvata, ki se je skozi kvalifikacije prebil kot srečni poraženec.
27-letnega Ljubljančana tako le še dve zmagi ločita od 12. naslova na turnirjih challenger. V zadnjem mesecu je osvojil dva - v Uzbekistanu in na Kitajskem, enkrat igral v finalu, kar pomeni, da je v tem obdobju odigral 18 dvobojev in jih 17 dobil.

Krvavitev iz nosu ga ni zmedla
Nekaj težav je imel Kavčič le sredi prvega niza, ko je moral zaradi krvavitve iz nosu zaprositi za zdravniški odmor.

"To se mi je zdaj zgodilo četrtič v zadnjem mesecu. Najprej sem mislil, da je krvavitev iz nosu posledica suhega zraka v Aziji, zdaj pa vidim, da ni povsem tako. Moral se bom pozanimati, kako to preprečiti. Za končno zmago na turnirju Tilia Slovenia Open bom moral še malce dvigniti nivo svoje igre," je pojasnil slovenski reprezentant.

V soboto proti Donskoju
Kavčič se bo v polfinalu v soboto ob 18.00 - na TV Slovenija 2 in na MMC-ju bo neposredni prenos - pomeril z Rusom Jevgenijem Donskojem.

V drugem polfinalu Muller in Edmund
V drugem polfinalu se bosta pomerila drugorangirani igralec na turnirju Gilles Muller iz Luksemburga in mladi Anglež Kyle Edmund, varovanec slovitega Grega Rusedskega, ki ga spremlja v Portorožu.

PORTOROŽ (M), osmina finala, tabela
(42.500 evrov, trda podlaga)

Četrtfinale:
KAVČIČ (SLO/1) - MEKTIĆ (HRV)
6:2, 6:4

DONSKOJ (RUS/3) - FABBIANO (ITA/5)
6:1, 6:2

EDMUND (VB) - DESEIN (BEL)
6:4, 6:4

MULLER (LUKS/2) - COX (VB)
6:4, 6:3



Osmina finala:
KAVČIČ (SLO/1) - RODRIGUEZ PACE (VEN)
6:4, 6:1
MEKTIĆ (HRV) - KOČEVAR DEŠMAN (SLO)
6:2, 7:6
DONSKOJ (RUS/3) - VEGER (HRV)
6:1, 6:3
FABBIANO (ITA/5) - VANNI (ITA)
7:6, 3:6, 6:3
DESEIN (BEL) - BOZOLJAC (SRB/8)
6:3, 6:4
EDMUND (VB) - GERASIMOV (BLR)
7:5, 6:4
COX (VB) - GUEZ (FRA/6)
6:2, 6:0
MULLER (LUKS/2) - KRAVČUK (RUS)
7:6, 6:1

Kavčič ni imel težav s Mektićem
Kavčič v polfinalu Portoroža