Paolo Lorenzi je drugič v treh letih dvignil pokal v Ljubljani. Foto: Bojan Matevžič
Paolo Lorenzi je drugič v treh letih dvignil pokal v Ljubljani. Foto: Bojan Matevžič
Grega Žemlja in Paolo Lorenzi
Grega Žemlja je spet ostal brez tako želene lovorike na domačih tleh. Foto: Bojan Matevžič

Le da je 29-letnik 12. turnirsko zmago dosegel še precej lažje kot pred dvema letoma. Takrat je slavil z 2:1 v nizih, tokrat s 6:2 in 6:4.

Žemlja je bil na šišenskem pesku precej nerazpoložen, tako da mu igra ob številnih neizsiljenih napakah nikakor ni stekla. Že v prvem nizu si je privoščil kar tri odvzeme servisa, v prvi, tretji in sedmi igri. Žirovničanu je brejk uspel le takoj na začetku, v drugi igri za izenačenje na 1:1.

V drugem nizu je 24-letnik nadaljeval neprepričljivo igro. V tretji igri je izgubil servis in se takoj znašel v zaostanku z 1:4. Nato je Žemlji uspelo znižati izid z dvema zaporednima osvojenima igrama na 3:4, vendar je Italijan suvereno ubranil zadnji poskus napada.

"Lorenzi je res zelo neugoden nasprotnik, veliko teče, igrišče je bilo počasno in bilo mi je težko igrati. Moji servisi in moji ravni udarci zato niso prišli do izraza. Za vsako točko je bilo potrebno garati. Kasneje sem poskusil igrati bolj agresivno, da bi ga presenetil z neposrednimi paralelami, a ko sem že mislil, da sem dobil točko se je izvlekel in igra se je nadaljevala. Mislim, da je bil v tem trenutku Paolo enostavno boljši," je po porazu dejal Žemlja.

Žemlja je skupaj z Aljažem Bedenetom v soboto zvečer sicer zmagal v finalu iger parov, ko sta slovenska igralca po superpodaljšani igri premagala Španca Ivana Navarra in Roberta Bautista Aguta s 6:3, 6:7 (10) in 12:10.

Challenger turnir (M), Ljubljana
(42.500 evrov, pesek)

Finale:
LORENZI (ITA/4) - ŽEMLJA (SLO/3)
6:2, 6:4

Metz, finale
(450.000 evrov, trda podlaga)

TSONGA (FRA/1) - LJUBIČIĆ (HRV/4)
6:3, 6:7, 6:3

Jo-Wilfried Tsonga je predtem nazadnje slavil v Tokiu 2009, letos je klonil v finalih Rotterdama in Queensa.

Bukarešta (M), finale
(422.950 evrov, pesek)

MAYER (NEM/2) - ANDUJAR (ŠPA/4)
6:3, 6:1

Za 27-letnega Nemca Floriana Mayerja je to prva turnirska zmaga, do zdaj je nastopil že v petih finalih na turnirjih serije ATP.

SEUL (Ž), finale
(220.000 dolarjev, trda podlaga)

MARTINEZ SANCHEZ (ŠPA/6) - VOSKOBOJEVA (KAZ)
7:6 (0), 7:6 (2)

29-letna Maria Jose Martinez Sanchez si je priigrala peto turnirsko zmago v karieri.

GUANGŽU (Ž), finale
(220.000 dolarjev, trda podlaga)

SCHEEPERS (NIZ/7) - RYBARIKOVA (SLK/8)
6:2, 6:2