Novak Đoković je prost dan izkoristil za sproščen trening. Foto: EPA
Novak Đoković je prost dan izkoristil za sproščen trening. Foto: EPA

Prvi igralec sveta je letos v vitrino že postavil pokala za zmago v Melbournu in na Roland Garrosu. Naslednjo nedeljo lahko osvoji že 20. turnir za grand slam in se s tem izenači s Federerjem in Rafaelom Nadalom. V prvem tednu finalist leta 2018 Kevin Anderson in Američan Denis Kudla nista imela možnosti proti Srbu.

Federer je imel precej več težav. V torek se je mučil z Adrianom Mannarinom, ki je povedel z 2:1 v nizih, a se nato pri padcu poškodoval in ni mogel odigrati petega niza. Veteran Richard Gasquet ni imel možnosti proti 39-letnemu Švicarju. Tudi Cameron Norrie je osvojil niz proti Federerju.

26-letni Sonego bo prvič zaigral na osrednjem igrišču. Na travi se zelo dobro znajde, saj je v Eastbournu igral v finalu. Torinčan se je veliko posvečal tudi petju, izdal je že prvo ploščo Un Solo Secondo (Samo sekundo).

Poslastica Gauff – Kerber
Drugi dvoboj na osrednjem igrišču bosta odigrali Coco Gauff in Angelique Kerber. 17-letna Američanka je v soboto izločila Kajo Juvan s 6:3 in 6:3. To bo že njen drugi nastop v osmini finala Wimbledona, pred dvema letoma jo je izločila poznejša zmagovalka Simona Halep.

33-letna Nemka je pred tremi leti v finalu ugnala Sereno Williams. Po največjem uspehu kariere ni več našla prave forme. Šele na domačem turnirju v Bad Homburgu je spomnila na zlate čase.

Težko delo za prvo igralko sveta
Zanimivo bo tudi na igrišču številka ena. Ob 14.00 se bosta pomerili prva igralka sveta Ashleigh Barty in zmagovalka Roland Garrosa Barbora Krejčikova. Felix Auger-Aliassime, ki je napredoval po predaji Nicka Kyrgiosa zaradi poškodbe, bo izzval četrtega nosilca Alexandra Zvereva.

Emma Raducau se je rodila v Torontu. Oče je Kanadčan, mati pa Kitajka. Stari starši živijo v Romuniji, zato tudi tak priimek. Leta 2004 se je družina preselila v London. Na pripravljalnem turnirju v Nottinghamu je šele prvič zaigrala na turnirju WTA in nato dobila povabila za najprestižnejši turnir na svetu. Foto: Reuters
Emma Raducau se je rodila v Torontu. Oče je Kanadčan, mati pa Kitajka. Stari starši živijo v Romuniji, zato tudi tak priimek. Leta 2004 se je družina preselila v London. Na pripravljalnem turnirju v Nottinghamu je šele prvič zaigrala na turnirju WTA in nato dobila povabila za najprestižnejši turnir na svetu. Foto: Reuters

Emma Raducanu nova ljubljenka občinstva
Nova ljubljenka občinstva Emma Raducanu bo skušala presenetiti še Ajlo Tomljanović. 338. igralka sveta se je senzacionalno prebila med najboljših 16 na Church Roadu. Postala je najmlajša Britanka, ki se je uvrstila v drugi teden Wimbledona v odprtem teniškem obdobju.

Daniil Medvedjev, ki se je v 3. krogu vrnil po zaostanku z 0:2 v nizih proti Marinu Čiliću, se bo na igrišču številka 2 srečal s Hubertom Hurkaczem.

Od torka naprej bodo tribune polne
Organizatorji so sporočili, da bodo od četrtfinala naprej tribune zasedene 100-odstotno.

"To bo prvi športni dogodek s polno zasedenostjo tribun v Veliki Britaniji, odkar se je začela pandemija koronavirusne bolezni," so v sporočilu za javnost napisali pri All England Clubu.

Lastniki vstopnic za Wimbledon bodo morali imeti za obisk tekmovanja še naprej dokazila PCT in upoštevati vse preostale veljavne ukrepe ter priporočila, so še dodali organizatorji. Četrtfinalni obračuni v posamičnih konkurencah bodo na sporedu v torek in sredo.

Organizatorji so za finalna obračuna v soboto in nedeljo tako že imeli načrtovano sprostitev vseh omejitev kapacitet po veljavnem načrtu izjem britanskih oblasti pri sproščanju ukrepov na javnih prireditvah. Popolno sprostitev ukrepov v Veliki Britaniji predvidevajo za 19. julij.

Število okužb z novim koronavirusom na Otoku še naprej narašča, a se bolnišnice spopadajo z vse manjšim številom resno bolnih bolnikov.


WIMBLEDON, osmina finala (M), tabela
(19.875.234 evrov, trava)

ĐOKOVIĆ (SRB/1) – GARIN (ČIL/17)
RUBLJOV (RUS/5) – FUCSOVICS (MAD)
HAČANOV (RUS/25) – KORDA (ZDA)
BAUTISTA AGUT (ŠPA/8) – SHAPOVALOV (KAN/10)
BERRETTINI (ITA/7) – IVAŠKA (BLR)
A. ZVEREV (NEM/4) – AUGER ALIASSIME (KAN/16)
FEDERER (ŠVI/6) – SONEGO (ITA/23)
MEDVEDJEV (RUS/2) – HURKACZ (POL/14)


Osmina finala (Ž), tabela
(19.875.234 evrov, trava)

BARTY (AVS/1) – KREJČIKOVA (ČEŠ/14)
RADUCANU (VB) – TOMLJANOVIĆ (AVS)
MUCHOVA (ČEŠ/19) – BADOSA (ŠPA/30)
GAUFF (ZDA/20) – KERBER (NEM/25)
KA. PLIŠKOVA (ČEŠ/8) – SAMSONOVA (RUS)
KEYS (ZDA/23) – GOLUBIC (ŠVI)
SWIATEK (POL/7) – JABEUR (TUN/21)
SABALENKA (BLR/2) – RIBAKINA (KAZ/18)