Rafael Nadal se bo v sobotnem polfinalu srečal z Daniilom Medvedjevom. Španec je dobil vse tri medsebojne obračune. Foto: Reuters
Rafael Nadal se bo v sobotnem polfinalu srečal z Daniilom Medvedjevom. Španec je dobil vse tri medsebojne obračune. Foto: Reuters
Nadal v polfinalu zaključnega turnirja

34-letni Španec je v skupini London 2020 zasedel drugo mesto, potem ko je bil v neposrednem obračunu boljši od 22-letnega Cicipasa. Dobil je še šesti medsebojni dvoboj proti Grku, ki ostaja pri eni zmagi.

Nadal je bil večji del dvoboja zanesljiv pri začetnem udarcu. Prvi niz je dobil z brejkom v deveti igri, ki jo je Cicipas izgubil z dvojno napako. 20-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam je oddal le pet točk na začetni udarec.

Stefanos Cicipas, ki je lani osvojil turnir v O2 Areni, se je tokrat poslovil že po skupinskem delu. Foto: Reuters
Stefanos Cicipas, ki je lani osvojil turnir v O2 Areni, se je tokrat poslovil že po skupinskem delu. Foto: Reuters

Cicipas je do drugega niza prišel z nekoliko boljšo igro, dokončno pa mu ga je podaril kar Nadal sam z dvojno napako v 10. igri. Čeprav je Španec tekmecu v drugi igri tretjega niza dovolil odvzem servisa, je Cicipas v prvi in tretji igri prav tako slabo serviral, prednost brejka pa je nato Nadal še oplemenitil v sedmi igri in se veselil zmage po dveh urah in štirih minutah.

Nadal še nima zmage na zaključnem mastersu
"Večino obračuna sem zlahka dobival igre na svoj servis. Ob koncu drugega niza se mi je ustavilo, a sem se zbral. Res že pet let nisem bil v polfinalu zaključnega mastersa. Večkrat sem v London prišel zelo utrujen. Letos je največja škoda, da ni gledalcev. Vzdušje bi bilo verjetno izjemno," je poudaril Nadal.

S tem si je zagotovil mesto med najboljšo četverico v lovu na enega redkih turnirjev, ki mu v bogati zbirki še manjka. V soboto se bo pomeril z Medvedjevom, ki je dobil oba obračuna v skupini Tokio 1970 in si zagotovil prvo mesto.

Andrej Rubljov je odlično leto sklenil s prestižno zmago. V žep je pospravil še 130.000 evrov in 200 točk za lestvico ATP. Foto: Reuters
Andrej Rubljov je odlično leto sklenil s prestižno zmago. V žep je pospravil še 130.000 evrov in 200 točk za lestvico ATP. Foto: Reuters

Prestižna zmaga Rubljova
Andrej Rubljov je ugnal Dominica Thiema s 6:2 in 7:5. Avstrijec si je že pred obračunom zagotovil prvo mesto v skupini London 2020. 23-letni Moskovčan, ki je v letošnji sezoni osvojil kar pet turnirjev ATP, je bil zelo motiviran, čeprav ni imel več možnosti za preboj v polfinale. Hitro je povedel s 4:0 in v uvodnem nizu na svoj servis oddal le tri točke.

Tudi v drugem nizu je z brejkom v tretji igri povedel že s 4:2. Thiem se je nato zbral in nanizal tri igre zapored. Ključna je bila enajsta igra, ko je zmagovalec letošnjega OP-ja ZDA izgubil začetni udarec v enajsti igri.

Rubljov do prestižne zmage nad Thiemom

Rubljov je obračun sklenil z edinim asom na dvoboju po uri in 14 minutah. Thiem je serviral 10 asov, naredil pa je tudi tri dvojne napake. Rubljov je bil precej natančnejši z osnovne črte, zadel je 26 "winnerjev" in naredil le devet neizsiljenih napak. Razmerje v osvojenih točkah je bilo 69:55 v njegovo korist.

"Imel sem zaključno žogo proti Cicipasu, a je nisem unovčil. Z dvema zmagama bi se lahko prebil v polfinale. Vseeno je to moja prva zmaga na zaključnem mastersu. Thiem si je že pred obračunom zagotovil prvo mesto in želim mu, da osvoji turnir," je poudaril Rubljov.

Avstrijec se bo v sobotnem polfinalu pomeril z zmagovalcem petkovega dvoboja med Novakom Đokovićem in Alexandrom Zverevom v skupini Tokio 1970.

Skupina London 2020, 3. krog:
RUBLJOV (RUS/7) – THIEM (AVT/3)
6:2, 7:5

NADAL (ŠPA/2) – CICIPAS (GRČ/6)
6:4, 4:6, 6:2

Lestvica:                          
THIEM               3  2 1 4:3  5  
NADAL               3  2 1 4:3  5  
---------------------------------  
CICIPAS             3  1 2 4:5  4  
RUBLJOV             3  1 2 3:4  4