Rafael Nadal bo v nedeljo lovil številne mejnike. Foto: Reuters
Rafael Nadal bo v nedeljo lovil številne mejnike. Foto: Reuters
Albert Ramos Vinolas
Albert Ramos Vinolas je izgubil oba obračuna z Nadalom. Leta 2013 in 2014 sta se srečala v Barceloni. Foto: Reuters
Velika napaka sodnika olajšala delo Nadalu

30-letni Španec ima izjemno priložnost, da postane prvi tenisač, ki bo en turnir osvojil desetkrat v moderni teniški dobi. Osvoji lahko 50. turnir na pesku in skupno že 70. lovoriko v karieri.

Belgijec, ki je v petek izločil drugega igralca sveta Novaka Đokovića in se veselil največje zmage v karieri, je v prvi igri zapravil dve priložnosti za brejk. V tretji igri je Rafa izgubil servis, ko je poslal forhend v mrežo.
Sodnik Mourier razjezil Goffina
Ključna je bila šesta igra prvega niza, ko je Goffin zapravil vodstvo s 3:2 in 40/0. Kar 17 minut je trajala igra, Nadal pa je unovčil drugo priložnost za odvzem servisa za izenačenje na 3:3. Belgijec je imel številne priložnosti za 4:2, eno mu je odvzel kar glavni sodnik Cedric Mourier, ki je pokazal napačen odtis na stranski črti. Žoga je bila precej zunaj igrišča, a je sodnik pokazal odtis na črti.

Goffinu se ni uspelo pomiriti, izgubil je koncentracijo in v osmi igri je Nadal prišel do ključnega brejka. V drugem nizu je Belgijec kar trikrat izgubil servis. Dvoboj je trajal uro in 28 minut.
V prvem polfinalu je 15. nosilec Ramos Vinolas s 6:3, 5:7 in 6:1 ugnal Francoza Lucasa Pouilleja.
Nišikori odpovedal nastop v Barceloni
Kei Nišikori bo moral zaradi poškodbe zapestja izpustiti turnir v Barceloni, ki se bo začel v ponedeljek. Japonec je v katalonski prestolnici zmagal že dvakrat, leta 2014 in 2015.
"Zelo mi je žal, da moram izpustiti turnir v Barceloni. Seveda je eden mojih ljubših in z njim so povezani lepi spomini v zadnjih letih. Na žalost pa se poškodba mojega desnega zapestja še ni povsem zacelila, tako da še nisem pripravljen za igro," je dejal Nišikori.

MONTE CARLO, polfinale
(4.301.125 evrov, pesek)

RAMOS VINOLAS (ŠPA/15) - POUILLE (FRA/11)
6:3, 5:7, 6:1

NADAL (ŠPA/4) - GOFFIN (BEL/10)
6:3, 6:1

Velika napaka sodnika olajšala delo Nadalu