Tamira Paszek je postala najmlajša zmagovalka letošnje teniške sezone. Foto: RTV SLO
Tamira Paszek je postala najmlajša zmagovalka letošnje teniške sezone. Foto: RTV SLO
Svetlana Kuznecova
Svetlana Kuznecova postaja nerešljiva uganka za Amelie Mauresmo. Foto: EPA
Švicarka Martina Hingis
Švicarka Martina Hingis, nekdanja številka ena ženskega tenisa, napoveduje ponovni naskok na sam vrh lestvice. Foto: EPA

Italijanka Maria Elena Camerin je veljala sicer za favoritinjo dvoboja, a se je uspešno kosala s sosedo le v prvem nizu, v katerem je 24-letnica v 10 igri zapravila kar šest zaključnih žog. Avstrijka se je hitro vrnila v igro in odvzela servis nasprotnici in nato še izkoristila prvo priložnost za uvodni niz.

Slab prvi servis zaznamoval finale
Prvi del obračuna je potekal v znamenju izgubljenih servisov, v prvem nizu je bilo kar pet odvzetih iger. V drugem delu je Camerinova katastrofalno servirala in osvojila le eno samo igro, in še to ob zaostanku z 0:5 ter na rovaš Avstrijke.

Portorož si bo za vedno zapomnila
"Za menoj je izjemen turnir. Portoroža zato ne bom nikoli pozabila in upam, da bom v tem lepem mestu tudi naslednje leto," so bile prve besede presrečne Tamire. "Paszkova je danes prikazala izjemno partijo in zasluži vse čestitke," se je galantno poklonila nasprotnici tenisačica, ki prihaja iz Benetk.

Od kvalifikacij do prve zmage
24-letna Camerinova je veljala sicer za favoritinjo dvoboja, toda še ne 16-letna Avstrijka, ki preseneča s svojimi nastopi na Obali, je potrdila svoj velik potencial. Igralka, katere korenine segajo širom zemeljske oble, se je na glavni turnir prebila prek kvalifikacij, nato pa presenetljivo prišla do svojega prvega finala in tudi prvega naslova. Camerinova je leta 2001 izgubila v finalu Casablance.

V Pekingu Mauresmojeva s kravato
Rusinja Svetlana Kuznecova je v finalu Pekinga zmlela številko ena svetovnega tenisa Amelie Mauresmo s 6:4 in 6:0, kar je že njena tretje zaporedna zmaga nad Francozinjo. V Indiji se je nadaljevala uspešna vrnitev Martine Hingis na teniška igrišča, saj je v Kalkuti osvojila še drugi WTA-turnir po vrnitvi. V finalu je zlahka odpravila Rusinjo Olgo Pučkovo s 6:0 in 6:4.

PORTOROŽ
(145.000 am. dolarjev, trda podlaga)


Finale:
PASZEK (AVT) - CAMERIN (ITA/6) 7:5, 6:1

PEKING
(600.000 am. dolarjev, trda podlaga)


Finale:
KUZNECOVA (RUS/2) - MAURESMO (FRA/1) 6:4, 6:0

KALKUTA
(175.000 am. dolarjev, trda podlaga)

Finale:
HINGIS (ŠVI/1) - PUČKOVA (RUS) 6:0, 6:4