Slovenke so v Bathu izgubile tako z Veliko Britanijo kot z Madžarsko, v petek pa jih čaka še obračun z Grčijo.
Slovenke so v Bathu izgubile tako z Veliko Britanijo kot z Madžarsko, v petek pa jih čaka še obračun z Grčijo.

Madžarke so v Bath prišle z mladima igralkama, 21-letno Anno Bondar (224. WTA) in leto mlajšo Dalmo Galfi (311.), a vseeno opravile s Kajo Juvan (169.), bilo je 6:1 in 6:4, ter Dalilo Jakupović (86.), bilo je 4:6, 6:1 in 6:4.

V soočenju Bondarjeve in Juvanove je odločil izkoristek prvega servisa Madžarke in v dveh nizih kar 14 priložnosti za odvzem začetnega udarca Slovenki. Anna Bondar je osvojila 65 točk (servirala je kar 15 asov), Kaja Juvan 46. "Mislim, da je bila tekma dobra, boljša kot včeraj. Anna je zelo solidna igrala in ne smem biti preveč razočarana," je povedala Kaja Juvan.

V drugem obračunu dneva je Dalila Jakupović v peti igri odvzela servis Galfijevi, povedla s 4:2 in uvodni niz dobila s 6:4. V drugem je Madžarka osvojila tri zaporedne igre in povedla s 4:1. V odločilnem nizu je Jakupovićeva v tretji igri izgubila servis, kar je bilo ključno.

"Nasprotnica je odlično servirala in mi je bilo težko naredi brejk. Imela sem priložnosti, ampak moj začetni udarec je nihal," je povedala Dalila Jakupović.

V petek bodo Slovenke za obstanek v skupini igrale proti Grkinjam, ki so proti Madžarkam izgubile z 1:2.

POKAL FED, 1. EVROAFRIŠKA SKUPINA, Bath
SLOVENIJA - MADŽARSKA 0:3

Juvan - Bondar 1:6, 4:6

Jakupović - Galfi 6:4, 1:6, 4:6

Potočnik/Radišič - Jani/Nagy 6:7, 6:4, 2:6