Peščena teniška igrišča Roland Garrosa bodo letos namesto maja in junija zdaj oživela konec septembra in na začetku oktobra, če bo to seveda pandemija dopuščala. Foto: Reuters
Peščena teniška igrišča Roland Garrosa bodo letos namesto maja in junija zdaj oživela konec septembra in na začetku oktobra, če bo to seveda pandemija dopuščala. Foto: Reuters

Po poročanju francoskega časopisa Le Parisien so pariški organizatorji prestavili Roland Garros še za en teden, z novim začetkom 27. septembra. Le Parisien piše, da je novi začetek turnirja v nasprotju s prejšnjim usklajen z združenjema ATP in WTA, ki pa prestavitve še nista komentirali.

Wimbledona letos zagotovo ne bo
Turnir velike četverice na travi v Wimbledonu so prireditelji že odpovedali, medtem ko Parižani še vedno upajo, da bo turnir na peščeni podlagi mogoče izpeljati. Prav tako si OP ZDA želijo ameriški organizatorji, tam naj bi turnir potekal med 24. avgustom in 13. septembrom, zato je bil prestavljeni začetek OP-ja Francije z začetkom 20. septembra tudi nekoliko presenetljiv.

Dodatni teden odloga zaradi Toura 2020
Začetek največjega peščenega turnirja je tako po novem predviden za 27. september, konec pa 11. oktobra, kar pomeni, da se uvodni dvoboji ne bi prekrivali s kolesarsko Dirko po Franciji, ki naj bi se po zadnjih informacijah končala prav 20. septembra v Parizu.

Po novem čas tudi za kvalifikacije
Če bo šlo vse po načrtih, bosta zdaj med odprtima prvenstvoma ZDA in Francije lahko potekala dva turnirja, poteg tega pa bodo francoski organizatorji lahko izpeljali tudi kvalifikacije, ki jih po prvotni prestavitvi niso nameravali. Vse pa bo seveda odvisno od poteka pandemije.

Prvi grand slam sezone, OP Avstralije v Melbournu, sta dobila Američanka Sofia Kenin in Srb Novak Đoković, prvi igralec sveta.