Ekipo bo prvič zbral 17. junija, ko bodo zmaji začeli priprave na novo sezono, so zapisali na klubski spletni strani. Dodali so, da se bo Sanchez del Amo predstavil na novinarski konferenci julija, ko se bodo začele tekmovalne obveznosti zeleno-belih.

Osvežen strokovni štab bo v celoti znan do uvodnega treninga.

Victor Sanchez del Amo je nekdanji član Reala iz Madrida, za kraljevi klub je zbral 80 nastopov, osvojil je Ligo prvakov, ligaški in pokalni naslov.

V Ligi prvakov, ki jo je z Realom osvojil leta 1998, ima 45 nastopov in pet zadetkov. Prav tako leta 1998 se je z mlado reprezentanco Španije veselil naslova na EP-ju do 21 let, za člansko izbrano vrsto je nato imel osem nastopov, so novega stratega opisali pri ljubljanskem klubu.

Pozneje je igral še za Deportivo iz La Corune, kjer je v sedmih letih zbral 277 nastopov, kot igralec je nastopal še za španska Racing in Elche ter grški Panathinaikos.

Trenersko pot je 48-letnik začel leta 2010 – sprva kot pomočnik pri Getafeju, Sevilli in Olympiakosu, pozneje pa je kot glavni trener vodil Deportivo iz La Corune, Real Betis, Malago, za dve tekmi tudi Olympiakos. Nazadnje je bil svetovalec mladinskih reprezentanc Španije.