Foto:
Foto:
Moldavski predsednik Vladimir Voronin končuje obisk v Sloveniji.

Temi sta obmejna varnost in vloga Organizacije za varnost in sodelovanje (Ovse). Predsednik Drnovšek je napovedal, da bo Slovenija med svojim predsedovanjem Ovse-ju prihodnje leto največ pozornosti namenila reševanju kosovskega vprašanja.

Drnovšek je še obljubil, da bo Slovenija sodelovala pri reševanju pridnesperskega vprašanja v Moldaviji, za kar jo je sicer Moldavija med obiskom v Sloveniji tudi zaprosila.

Moldavski predsednik Vladimir Voronin, ki je s predsednikom republike Janezom Drnovškom odprl konferenco, pa je poudaril potrebnost prenosa izkušenj razvitih držav na druge, ki jim grozijo nezakonita trgovina z ljudmi, orožjem in drogami.

Moldavski predsednik končuje obisk v Sloveniji
Vladimir Voronin je že obiskal DZ, kjer se je srečal s predsednikom DZ-ja Borutom Pahorjem in predsednikom SDS-a Janezom Janšo. Ta je gostu predstavil politični sistem v Sloveniji in delovanje največje opozicijske stranke v Sloveniji. Zunanji minister Dimitrij Rupel se je sešel z moldavskim kolegom Andrejem Stratanom, s katerim sta se zavzela za poglobitev sodelovanja med državama.