Andrea Henkel je dolgo časa vodila, potem pa jo je prehitela Jekaterina Jurjeva. Foto: EPA
Andrea Henkel je dolgo časa vodila, potem pa jo je prehitela Jekaterina Jurjeva. Foto: EPA
Andreja Mali
Andreja Mali bo v nedeljo nastopila tudi na tekmi s skupinskim štartom. Foto: MMC RTV SLO
Andreja Mali osvojila 29. mesto

Jurjeva je dokazala, da je tekaško izjemno pripravljena. Kljub zgrešenemu strelu je v zadnjem krogu pred nabito polnimi tribunami tesno ugnala domačinko Henklovo, ki je zadela vseh deset strelov. To je uspelo tudi tretjeuvrščeni Švedinji Heleni Jonsson. V svetovnem pokalu še vedno vodi Rusinja Svetlana Slepcova, ki je tokrat osvojila osmo mesto.

Andreja strelja prepočasi
Malijeva je edino napako napravila pri streljanju stoje, kjer je zgrešila drugi strel. "Bilo je zelo težko. Že takoj mi je dolg vzpon na začetku pobral precej moči. Tudi tokrat sem se borila do konca, vendar je veliko strmih delov na progi in ni prave možnosti za počitek. Na zadnji ravnini pred ciljem sem imela že čisto trde noge. Saj še kar zadanem, samo vse gre prepočasi. Še posebej na šprintu te petnajst izgubljenih sekund na strelišču lahko stane tudi deset ali več mest v cilju. Poleg tega sem še enkrat zgrešila, večina boljših tekmovalk pa je danes zadela vse tarče ali je pustila le eno," je tekmo opisala Malijeva.

Trener Tomaš Kos je bil z njeno predstavo delno zadovoljen. "Seveda je škoda vsake izgubljene sekunde, vendar bi lahko ob hitrejšem streljanju prehitro sprožila in posledica bi bili zgrešeni streli. Pozna se ji tudi nekaj tekmovalnega premora, zato je pomembno, da je zdržala do konca. Še vedno se drži bolje kot lani in jutri se bo treba spočiti ter se pripraviti že za naslednjo tekmo. V skupnem seštevku svetovnega pokala je po današnjem sprintu celo napredovala za eno mesto. Na skupinskem štartu pa bo morala predvsem streljati v svojem ritmu in se ne pustiti pritisku sotekmovalk."

V soboto se bodo v Oberhofu v šprintu pomerili moški. Na štartu bodo tudi Janez Marič, Klemen Bauer, Jože Mehle in Vasja Rupnik.


7,5 km (Ž), šprint:
* 1. J. JURJEVA RUS 22:09,7 (1) 2. A. HENKEL NEM +2,4 (0) 3. H. JONSSON ŠVE 19,6 (0) 4. T. BERGER NOR 20,3 (0) 5. O. MEDVEDCEVA RUS 24,7 (0) 6. K. WILHELM NEM 25,5 (1) 7. D. DOMRAČEVA BLR 27,0 (1) 8. S. SLEPCOVA RUS 27,9 (1) 9. M. L. BRUNET FRA 28,7 (0) 10. E. TOFALVI ROM 29,8 (0) ... 29. A. MALI SLO 1:38,3 (1) * - zgrešeni streli/kazenski krogi Skupni vrstni red (8): 1. J. JURJEVA RUS 377 2. S. SLEPCOVA RUS 361 3. H. JONSSON ŠVE 283 4. M. BECK NEM 278 5. A. AHATOVA RUS 260 6. T. BERGER NOR 249 24. A. MALI SLO 103 52. T. GREGORIN SLO 26

C. R.
Andreja Mali osvojila 29. mesto