Žan Kranjec želi napraviti še korak naprej. Foto: EPA
Žan Kranjec želi napraviti še korak naprej. Foto: EPA

"Verjamem, da je dosegljivo, verjamem v svoje sposobnosti, v svoje smučanje, da sem lahko najboljši oziroma eden izmed najboljših na svetu, predvsem pa mora biti moj fokus na smučanju, na izvedbah in pripravah na tekmo," je Kranjec povedal v pogovoru za STA.

Cilj je jasen, a fokus tudi na drugih stvareh
Lani je v Saalbachu prvič zmagal v svetovnem pokalu, zdaj želi še višje. "Zagotovo je to eden od ciljev, da se uvrstim med top 3 oziroma moj cilj je, da enkrat osvojim globus. To so cilji, ampak fokus mora biti na drugih stvareh, da greš s tekme na tekmo, vsakič moraš pokazati, kar znaš, predtem dobro trenirati, se dobro pripraviti psihološko in potem si upati in odsmučati tako, kot znam," je načrte razkril najboljši slovenski veleslalomist.

Žan Kranjec za konec sezone tretji v Soldeuu

Ne preveč razmišljati le o globusu
"Ne bom skrival, da si jaz tega ne želim. Ne bom rekel, da o tem ne razmišljam, ni pa dobro preveč samo o tem razmišljati, pa potem zaspati v samem fokusu oziroma pozabiti na smučarijo. Lahko ti da to dodaten zagon, dodatno motivacijo za delo, ne smeš pa pozabiti, kaj je pomembno. In to je, da odsmučaš tako, kot je treba," je previden.

Skuša izkoristiti vsak trening
Nova sezona bo drugačna po tem, da v njej ne bo najboljšega alpskega smučarja Marcela Hirscherja, ki je na slalomskih in veleslalomskih progah prevladoval v zadnjih osmih sezonah. "Zdaj, ko je Hirscher nehal, bom na startu tretji veleslalomist sveta. Številka bo dobra. Predlani in lani sem dokazal, da spadam med najboljše. Cilji in motivacija so na visoki ravni. Tudi na treningih skušam vsak dan čim bolje izkoristiti," pravi Kranjec.

Hirscher pustil velik pečat
"Zagotovo bo drugače brez Hirscherja na startu. Pustil je ogromen pečat v smučanju, je eden od najboljših v zgodovini. Na mojo pripravo, na svoje smučanje na treningih in tekmah to ne sme vplivati. Bom videl, kaj bo sezona prinesla, zagotovo bo drugačna brez njega, ampak jaz se ne smem preveč obremenjevati s tem, da njega ni, ampak moram biti skoncentriran nase, na čim boljše smučanje in čim večji napredek, ker vem, da tudi drugi ne počivajo," je še dodal.