Urban Planinšek bo moško ekipo v Čile popeljal 25. avgusta. Foto: RTV SLO
Urban Planinšek bo moško ekipo v Čile popeljal 25. avgusta. Foto: RTV SLO
Tina Maze
Se Tina Maze lahko vrne v sam svetovni vrh? Foto: EPA

Moški tehnični del ekipe se bo prihodnji teden zbral na Rogli, hitri del reprezentance pa ima v začetku avgusta zbor v Planici. Tekmovalci bodo sneg prvič "okusili" med 12. in 16. avgustom na Vermattu, konec avgusta pa odpotujejo v Čile.

Perko še vedno miruje
Vodja moške reprezentance Urban Planinšek je v pogovoru za MMC potrdil, da Rok Perko po poškodbi trebuha, ki jo je utrpel v Semiču, še ni začel priprav: "Počival bo do petka, nato pa bo začel s prvimi pripravami. Izgubil je veliko pripravljalnih dni, tako da še ni jasno, kdaj bo začel sezono."

Ženska ekipa je razdeljena v dve skupini. Prva (Tina Maze, Ana Drev, Mateja Robnik, Maruša Ferk, Ilka Štuhec, Vanja Brodnik) bo sezono začela na Mölltalu in nadaljevala v Čilu, druga (Petra Robnik, Urška Rabič, Katja Jazbec, Alenka Kürner in Ana Kobal) pa bo "kilometre nabirala" na Zermattu.

Veliko potovanj za Tino Maze
Vodja ženske ekipe Klemen Bergant, ki bo letos še posebej bdel na Tino Maze, je sporočil, da bo najboljša slovenska smučarka zadnjih let v Čile odpotovala nekaj dni za ekipo, saj bo nekaj dni trenirala še na Zermattu. Za razliko od prejšnjih sezon so vse tekmovalke zdrave in dobro pripravljene na sezono.

S. J.