Žan Košir v soboto na paralelnem slalomu ni
Žan Košir v soboto na paralelnem slalomu ni "preživel" kvalifikacij, tokrat pa se je s 15. časom uvrstil v izločilne boje, vendar izpadel v osmini finala. Foto: EPA

Glorio Kotnik je v osmini finala za 25 stotink ugnala Nemka Selina Jörg, ki je bila najboljša v kvalifikacijah. Žan Košir, ki je imel 15. čas kvalifikacij, se je pomeril z Nemcem Stefanom Baumeistrom. Kazalo je na zelo izenačen finiš, toda pet vrat pred ciljem je Košir naredil napako in odstopil.

Gloria Kotnik in Žan Košir brez četrtfinala

"Uvod v sezono se ni razpletel po mojih željah. Vseeno sem bil v veleslalomu finalist in videl, kaj mi še manjka za preboj na mesta, ki jih pričakujem sam in moji privrženci. Brez skrbi, pred naslednjimi tekmami ostajam optimističen," je povedal Košir.

16. zmago kariere (v svetovnem pokalu) je slavil Italijan Roland Fischnaller, drugi je bil njegov rojak Mirko Felicetti, tretji pa slovit avstrijski deskal Benjamin Karl.

Nastop Žana Koširja v osmini finala

Tim Mastnak je imel 19. izid kvalifikacij (zaključne boje je zgrešil za desetinko sekunde), Rok Marguč pa 38. med 54 nastopajočimi.

Pri ženskah je zmagala Nemka Ramona Theresia Hofmeister, ki je bila v finalu boljša od Švicarke Ladine Jenny. Mali finale je dobila Avstrijka Claudia Riegler.

V soboto na paralelnem slalomu nihče od treh Slovencev (Košir, Marguč, Mastnak) ni prišel do izločilnih bojev, Gloria Kotnik pa je izpadla v osmini finala.