Radio GaGa je na sporedu vsak petek ob 10.10 na prvem programu Radia Slovenija. Foto: MMC/Miloš Ojdanić
Radio GaGa je na sporedu vsak petek ob 10.10 na prvem programu Radia Slovenija. Foto: MMC/Miloš Ojdanić

Ta je začel delovati januarja, njegovo poslanstvo je, da s številkami analizira in predstavlja različne dogodke in pojave. V prvem delu poletnega pregleda smo tako predstavili oddaje, ki so bile povezane s športom, v drugem delu pa z mediji. Tokrat so na vrsti obletnice. V nadaljevanju članka sledi pregled petih oddaj, vse aktivirate s klikom na sliko.

Vabljeni k:
-
Izpolnjevanju kratkega vprašalnika, s katerim boste ocenili prvo sezono Številk in s tem pomagali k boljšim izdelkom v drugi sezoni. Ta se vrača septembra.
- Na podcast se naročite tukaj!


25 let radia GaGa

Radio GaGa je brez dvoma oddaja z enim najdaljših stažev na Radiu Slovenija. Voditelj in idejni vodja Sašo Hribar jo je začel ustvarjati že leta 1990, od takrat je ustvaril množico različnih junakov, likov in oddaj. Ob 25. obletnici je v Številkah tako gostoval Sašo Hribar.

20 let skupine Siddharte
Siddharta je brez dvoma tista domača glasbena skupina, ki je v času samostojne države z različnimi projekti pritegnila pozornosti največjega dela javnosti. Skupina je letos dopolnila 20 let in izdala prvega od dveh albumov. Ob tej priložnosti je potekal pogovor s pevcem Tomijem Megličem.

50 let Hale Tivoli
Siddharta je v dolgi karieri igrala tudi v Hali Tivoli. Ta je prav letos dočakala pol stoletja svojega obstoja. Ob tej priložnosti je režiser Toni Cahunek posnel dokumentarni film o sloviti hali, s klikom na spodnjo sliko lahko prisluhnete pogovoru z ustvarjalcem tega filma.

30 let popotovanja z dvignjenim palcem
Miran Ipavec velja za tistega Slovenca, ki je preštopal največ kilometrov. Novembra je minilo 30 let od njegovih številnih pustolovščin, v katerih je z različnimi prevoznimi sredstvi prepotoval več kot 300.000 kilometrov. Svoje izkušnje je popisal v knjigi, razstavil v svojem muzeju, predstavil pa tudi poslušalcem Številk.

50 ponovitev 50 odtenkov njive
Za konec ni obletnica, ampak še ena okrogla številka. Komik in prevajalec Boštjan Gorenc - Pižama je namreč 50. predstavil svojo stand up komedijo 50 odtenkov njive.