Šport
Nejc Mravlja
Nejc Mravlja je televizijski komentator na Šport TV-ju. Foto: MMC/Miloš Ojdanić
Nejc Mravlja
Na RTV Slovenija že šest let in pol sodeluje v oddaji Radio GaGa. Foto: MMC/Miloš Ojdanić
       Zadnja leta me vedno bolj zanima evolucija igralnih položajev. Precej se je spremenila vloga zadnjega vezista, to postajajo vedno bolj popolni igralci. Veliko uspešnih bočnih branilcev je v mlajših letih igralo na krilu ali v konici napada. Vedno bolj se gibljemo k univerzalizmu in večplastnosti.       
 Kaj ga fascinira v nogometu?
Dražen Petrović
Nejc Mravlja je ob nogometu tudi velik ljubitelj košarke, nekaj časa jo je tudi treniral. Izjemno spoštuje igro in dosežke pokojnega Dražena Petrovića. Foto: MMC RTV SLO
Nejc Mravlja
Je zagovornik teze, da se komentator pri izgovoru tujih imen in priimkov čim bolj približa izvirnemu izgovoru. Foto: MMC/Miloš Ojdanić
       Zlatan Ibrahimović je za francosko ligo pomenil res ogromno, bil je zaščitni znak prvenstva. Ne le navijači PSG-ja tudi drugi ga razumejo kot ikono, ki je zaznamovala zadnja štiri leta.       
 O pomenu Zlatana Ibrahimovića za francosko ligo.
Nejc Mravlja
Rad prisluhne trdim glasbenim zvokom. Foto: MMC/Miloš Ojdanić
Nejc Mravlja
Med ustvarjanjem Radia GaGa. Foto: MMC RTV SLO
VIDEO
Številke: Ibrahimoviću po...

Dodaj v

Nejc Mravlja med tihe favorite EP-ja uvršča Belgijo in Hrvaško

Podkast Številke (64)
10. junij 2016 ob 09:07
Ljubljana - MMC RTV SLO

Francija že tretjič gosti evropsko prvenstvo. Uspeh na domačih tleh bi znal za vsaj nekaj časa dati nogometu prednost pred hujšimi družbenimi problemi.

Začenja se enomesečni nogometni ples, ki ga ta teden v ospredje postavlja tudi podkast Številke. Predstavili smo že nekaj statistik, na pogovor pa povabili športnega novinarja Nejca Mravljo. Vabljeni k branju povzetka pogovora, celotnemu pa lahko prisluhnete na spodnji povezavi.


Kakšen odnos imate do številk, matematike in statistike?

V mladih letih sem imel kar precej težav z matematiko, v prvem letu gimnazije sem imel skoraj popravni izpit. Vedno sem bil boljši v geometriji, bliže so mi bili šestilo, geotrikotnik in ne same številke in dolgi izrazi. Ko pa sem začel komentirati, sem videl, da številke lahko veliko povedo. Nekateri pravijo, da je statistika ena velika laž, s tem se sicer čisto ne strinjam, ker lahko z njimi prikažeš marsikateri trend. Jasno pa je, da moraš to servirati umirjeno.

Francija že tretjič gosti evropsko prvenstvo, kar je petina vseh EP-jev. Si organizacijo takih turnirjev lahko privoščijo le še velike države?
Pravilno je, da je šlo z organizacije dveh držav spet na eno gostiteljico. S tem ta država lahko tisti čas živi s tem prvenstvom. Pozitivno je, da je tekmovanje organizirana v državi, ki ima nogometno tradicijo. Tako pričakujem dober obisk, vznesenost in notranji nemir. Da bo tekmovanje v Franciji, ima glavne zasluge Platini.

Če se zazreva malo v prihodnost, naslednji EP bo panevropski. Kaj menite o tem?
Videli smo, kako je bilo lani z EP-jem v košarki, nekatere države so živele s tem, druge malo manj, kar mene malce moti. Če se vrnemo na prejšnji EP v nogometu na Poljskem in v Ukrajini. Mislim, da je bila Italija v finalu proti Španiji tako intenzivno poražena ravno zaradi prevoza. To so detajli, ki na prvi pogled ne pomenijo veliko, a lahko vplivajo na končni rezultat. Za samo tekmovanje in promocijo je bolje, da je v eni sami državi.

Ta država je letos Francija. Kako v dneh pred začetkom EP-ja diha z nogometom? Kako je EP pomemben za državo kot celoto?
Mislim, da je zelo pomembno, sploh če bo reprezentanca prišla do vrhunskega rezultata. Francija preživlja zahtevne čase, od terorističnih napadov do stavk. Je v nekem nemirnem stanju. Ljudje bi začeli razmišljati tudi o malce drugih stvareh, če bi reprezentanca dosegla velik rezultat, kar pa bo precej zahtevno. Epizoda v Južnoafriški republiki 2010 je pustila velike posledice. Vzdušje je dobro, ljudstvo diha z reprezentanco.

Države gostiteljice sicer dokaj slabo začenjajo EP-je, saj so dobile le tri od 14 tekem.
Domače reprezentance imajo večji pritisk, sploh v večjih državah, kjer je tradicija, kjer so na tribunah same legende, kamere jih kažejo, predsednik pride na tribuno, vsi se kažejo, vsi se nadejajo, nato pa pokleknejo. Zato je tudi malo gostiteljic, ki so osvojile naslov prvaka. Veliko je spremenljivk, za končno zmago se mora marsikateri kamenček zložiti na pravo mesto.

Ena večjih sprememb v primerjavi s prejšnjimi tekmovanji je povečanje števila udeležencev s 16 na 24. Kako ocenjujete to razširitev?
Sem nasprotnik te razširitve, ker mislim, da evropska reprezentančna elita ne premore 24 reprezentanc, kar je skoraj polovica cele celine. Mislim, da je bil format s 16 reprezentancami pravi, tekmovanje je bilo tudi teden dni krajše. Pravo prvenstvo se bo začelo šele z osmino finala. Seveda pa je to dobro za manjše reprezentance, ker lažje pridejo tako na prvenstvo ali celo v izločilne boje. S tem so lažje mogoča presenečenja, kar pa je tudi v interesu Uefe, ki teži k pluralizmu. Zato je velika škoda, ker ni Slovenije zraven. Še nikoli se ni razdelilo toliko denarja, kot se bo letos.

Ima Slovenija dovolj kakovosti, da bi sodila zraven?
Ukrajina je bila v dodatnih kvalifikacijah nedvomno boljša, a priložnosti so bile zamujene že prej. Sploh tista v Švici. A potem se človek ozre nazaj in se spomni, na kakšen način je Slovenija prišla na SP 2002 ... Velikokrat se je žoga ravno prav odbila. Bilo je veliko sreče. Šport samo potrjuje, da se vse vrača.

Stavnice na vrh postavljajo Francijo, Nemčijo in Španijo. Kaj je vaš izbor?
Za Francijo bi dejal, da jo vidim v polfinalu, za finale pa bi se moralo res marsikaj uskladiti. Če bosta Nemčija in Francija prvi v skupini, kar se lahko zgodi, se ne moreta srečati v finalu, kar bi bilo res škoda. Kar se tiče Nemčije, se mi zdi, da ima daleč najbolj popolno ekipo, a nima več te svežine, kot jo je imela na SP-ju 2014. Vprašanje je tudi, kako lačni uspeha so še igralci, ki so bili prvaki pred dvema letoma. Podobno gledam tudi na Španijo. To sezono ima igralce, ki so odigrali daleč največ tekem v klubih, zato bodo precej iztrošeni. Španija je dobila zadnja dva EP-ja, vprašanje je, ali ima še to moč in svežino. Francija je na vrhu stavnic tudi zaradi domačega terena. Pri Franciji me sicer precej skrbi, kaj bo naredila v fazi obrambe, kjer manjka Varane.

Kdo pa so za vas tihi favoriti?
Prva mi na pamet pade Belgija, a ta ekipa vseeno nima velikih izkušenj igranja na velikem tekmovanju. Veliko je mladih igralcev, so izjemno zanimivi, na vseh igralnih mestih so pokriti, so napadalno usmerjeni. Želel bi si, da uspe Hrvatom, imajo zanimivo reprezentanco. Privoščil bi jim uspeh, a že prva ovira bo težka, to so Turki, ki so tudi zanimiva ekipa. Tam je prvi zvezdnik ekipe selektor imperator Fatih Terim. Sam pa bi si želel, da preseneti reprezentanca, od katere bi to najmanj pričakoval, denimo, Islandija.

Poslušalci Radia Slovenija vas lahko vsak petek spremljajo na Radiu GaGa. Koliko časa tam sodelujete? Kako se je začela ta zgodba?
Vse se je začelo 8. januarja 2010. Tema je bila odlaganje odpadkov. Že prej sem nastopal v oddaji Hri-Bar, kjer je bila avdicija mladih imitatorjev. Po koncu turnirja so nekatere povabili na sestanek, kjer je bil tudi Sašo Hribar. Rekel nam je, če imamo čas ob petkih dopoldne, pridite na Radio GaGa, kjer ga bomo 'srali'. Tako sem res prišel, vprašal me je, kaj sem študiral in katere like imam, nato pa mi je povedal, kaj bo tema. Vržen sem bil v vodo in sem moral plavati. Na začetku je bilo težko, a je nato šlo. Ekipa, ki se je v zadnjem času oblikovala, je pokazala, da znamo dobro funkcionirati. Oddaja ni pripravljena, včasih se prej malo slišimo. Všeč mi je, ker je veliko improvizacije in ker vsak lahko uporabi znanje, ki ga je usvojil v življenju.

Precejšnji delež vaše ekipe je športnih novinarjev.
To je na neki način razumljivo. Na športnem področju moraš biti pripravljen na vse, kar pa velja tudi za Radio GaGa. Med komentiranjem same tekme ne veš, kaj se bo zgodilo. Pred dnevi sem komentiral tekmo brazilskega prvenstva. Med polčasom je prišlo do spopada med navijači, policija je morala uporabiti solzivec, drugi polčas je bil prestavljen za deset minut. Pripravljen moraš biti zapolniti te minute. Improvizacija na GaGaju mi je na tem področju dala veliko.

Vabljeni k poslušanju celotnega pogovora z Nejcem Mravljo (aktivirate ga s klikom na spodnjo sliko), v katerem govori o evropskem prvenstvu, največjih nogometnih pravljicah, terorizmu v športu, francoskem nogometnem prvenstvu, Janu Oblaku, Martinu Palermu, Draženu Petroviću ...

Glasbeni izbor Nejca Mravlje: Parkway Drive - Destroyer

Slavko Jerič, <a href="https://twitter.com/stevilkeMMC">@stevilkeMMC</a>
Prijavi napako
Komentarji
zerdo_90
# 10.06.2016 ob 09:19
Nisem vedel da je Artur Štern tak nogometni poznavalec. Lahko bi ga RTV povabil v studio, to bi bla konkurenca hrvaškemu Antunu Samovojski - nogometnemu leksikonu
REsnica
# 10.06.2016 ob 09:41
zdaj so favoriti že skoraj vse reprezentance, ki se jih spomni povprečno razgledan nogometaš... italija, francija, belgija, nemčija, španija, turška, hrvaška, anglija,... pa tudi poljska..

se tudi meni zdi, da bo nekdo od naštetih zmagal....
Andershow8
# 10.06.2016 ob 09:36
Mravlja je boss. Eden redkih ki zavzeto spremlja Ligue 1 fuzbal in ve vse o njem. Odličen komentator tudi
bor123
# 10.06.2016 ob 12:08
No, RTV, zdaj, ko bo šel Ivo v penzijo pa ulovite Mravljo, da se malo pojača konkurenca med komentatorji.
P.s. Spremljanje EP iz studia je sramota.
Gravesen
# 10.06.2016 ob 10:26
Belgija pa ja ni tihi, je kar glasni favorit!
robi82
# 10.06.2016 ob 11:58
@Resnica
Ja resnica, tak ti je to... tisti ki so kdaj igrali nogomet že vejo o čem sem mislil. Naši južni brati imajo takšen značaj in podobne novinarje kot mi ;) Z zmago na prvi tekmi bodo vsi hodil pol metra od zemljske površine in bodo še močnejši in zares bodo začeli verjeti vase. V primeru, da izgubijo z Turčijo jih bodo mediji raztrgali in po treh tekmah bo sledil dopust.

Obilo užitkov ob spremljanju EP 2016 .
ijagodn1
# 10.06.2016 ob 14:10
Belgija dobra ekipa,
Croatistan ha,ha,ha, 3-porazi.
313
# 10.06.2016 ob 13:52
@šurda

Zakaj minusi ?, saj sem zgolj svoje lastno mnenje napisal,
in mogoče imam celo prav !


Saj tudi tisti, ki so ti minus stisnili so tudi izrazili zgolj svoje lastno mnenje - in mogoče imajo celo prav.
sik
# 10.06.2016 ob 12:26
Sicer pa tudi sam navijam za Hrvate, ker so nam pač najbliže in so bivši "naši".
Zmaga pa naj nogomet seveda in čim več dobrih tekem.
Bubenhoffer
# 10.06.2016 ob 12:16
napise se nikdar,ne nigdar,zato moj minus
Sapienti sat
# 10.06.2016 ob 10:49
Jaz tudi privoščim Hrvatom,pustimo ob strani medsosedski naboj.Samo obramba,ki naj bi bila Ahilova peta,bo ključ do uspeha.Trener pa tudi ni bogve kaj.
dule04
# 10.06.2016 ob 10:21
Mravlja - zame osebno trenutno najboljši slovenski nogometni komentator
bostbart
# 10.06.2016 ob 14:15
Belgija, kot najboljša Evropska reprezentanca na FIFINI lestvici tihi favorit? LOL
pinkfranc
# 10.06.2016 ob 13:09
šurda
# 10.06.2016 ob 11:28
Hrvaška favorit ????
Nikoli in nigdar !


Ni rekel samo favorit, ampak tihi ...! Po moje to kr drži. To sedaj sveda kr ne pomeni, da bodo E.prvaki, čeprav Danci, Grki ...??? Ja to, je fusbal, presenečenja so vedno zraven in Hrvati so lahko eno od njih. Presenečenje oz. dober rezultat pa ni samo igranje finala, ampak že veliko prej ...
SKing
# 10.06.2016 ob 12:53
Hm. Sicer se morda motim, ampak meni se pa zdi, da se Belgijo preveč precenjuje. Mislim da niso tako dobri kot se govori in piše. Morda bom pa presenečen, a vse, kar bo več od 1/4 finala Belgije bo zame presenečenje.
HashTag
# 10.06.2016 ob 12:23
#Belgium
x67
# 10.06.2016 ob 11:35
problem naših novinarjev in komenatorjev je ,
DA NE KOMENTIRAJO IN POROČAJO O DOGODKIH ,
ampak so kot vedeževalke in napovedujejo prihodnost!
verbatim989
# 10.06.2016 ob 10:27
Slovaška
Screet Zaneecom
# 10.06.2016 ob 10:03
intervju na nivoju ! z obeh strani !
REsnica
# 10.06.2016 ob 09:43
robi82:
Če na prvi tekmi premagajo Turke je vse možno.


malo floskul... jaz sem pa mislil, da se nogometna tekma začne z 0:0, da se igra 90 min in da je vedno vse mogoče... zdaj pa vidim, da če turki premagajo hrvate, da potem pa ni vse možno? hmmm zanimiva nogometna inteligenca... je ne dohajam.
henes74
# 10.06.2016 ob 22:23
Že nekaj let se v zvezde kuje reprezentanca Belgije, ki je trenutno celo DRUGA(???) na svetovni lestvici? Kolikor se jaz spomnim niso nikoli osvojili nobenega naslova, niti so bili kdaj blizu temu...enostavno ne razumem po kakšnem ključu razvrščajo reprezentance...svetovni prvaki Nemci so na 4. mestu(?)...če se kdo spozna na razvrščanje, naj mi prosim razloži...
judoka
# 10.06.2016 ob 19:29
Ladu

# 10.06.2016 ob 15:32
Prijavi neprimerno vsebino @judoka
Susjedi kaj? Da ni slučajno za žlahtnike ... Samo vprašam.

Slucajno ni. Ce mas ti komplekse, pa tvoj problem.
Ladu
# 10.06.2016 ob 15:31
Današnji nogomet je takšen in tako razvit po vseh deželah, da je težko napovedati kdo vse je favorit, prej bi jih lahko našteli le par, ki to niso ...
urosh444
# 10.06.2016 ob 15:06
On je zagovornik čim bolj izvirne izgovorjave priimkov, potem pa ti koga na ić izgovori IK po francosko. Dobro zdej mogoče pretiravam, ampak vem, da je imel neke fore z raznimi latinskimi priimki, ki jih je izgovarjal kar po francosko, tko da ne bučk prodajat. Pa še, raje imam vrhunskega strokovnjaka, ki narobe izgovori kak priimek, kot nepoznavalca.
Bivši uporabnik
# 10.06.2016 ob 15:03
@bostbart, ce je tvoj edini kriterij uvrstitev na lestvici FIFE, potem je prvi favorit Belgija pred Nemcijo, Spanijo, Portugalsko in.... Avstrijo. Pa Nizozemci bodo verjetno tudi vsaj v osmini finala glede na lestvico, ane?
SKing
# 10.06.2016 ob 14:17
luxmundi - tudi jaz sem večni navijač Italije. Pa čeprav vem, da bodo težko karkoli naredili na tem EP. 1/4 finale bo uspeh.

Ampak glede Belgije sem skeptičen zaradi občutka, da nekaj pri njih ne bo "štimalo", da bi prišli dlje kot do 1/4 finala. Ne vem zakaj imam tak občutek - lahko se pa seveda motim. Bomo videli. Še malo in se bo prvenstvo tudi uradno začelo! :)
jacknicholson
# 10.06.2016 ob 13:51
@sloveniakrhin

Kot da Hrvatje pa vedno navijajo za nas. V Južni Afriki sem prepričan, da niso.

Sam jim tudi privoščim uspeh, imajo dobro ekipo, ne bom pa navijal za njih samo zato, ker so sosedje.
luxmundi
# 10.06.2016 ob 13:07
SKing, tudi jaz tako mislim glede Belgije. Mogoče zato, ker sem navijač Italije, ki ima Belgijo v skupini in gledam malo subjektivno.
FolkloraS
# 10.06.2016 ob 12:33
Ma kakšni hrvatje! Francija, Nemčija, Belgija!
ales24
# 10.06.2016 ob 12:23
Navijam za Hrvate. Prvič.
Dejko
# 17.06.2016 ob 10:03
@Bubenhoffer

Pridemo! :)
pinkfranc
# 10.06.2016 ob 17:39
Nejc Mravlja med tihe favorite EP-ja uvršča Belgijo in Hrvaško

Po moje to drži za obe reprezentanci.

Belgija glavni? Ja no, že na prejšnem velike prvenstvu se je od njih pričakovalo več, pa ... bo morala ta generacija najprej na velikem tekmovanju prit med 3, da jo bom jaz štel med glavne. In ne more bit glavnih kr 10 :)

Glavna sta Nemčija in običajno vedno domačin, torej Francija, ki pa kot generacija tudi raste in ima sedaj spet imensko zelo močno ekipo. Tudi Španija glede na uspehe zadnjih 10 let, kljub fiasku na zadnjem SP, še spada v ta rang. Nenezadnje so tudi branitelji dvojnega naslova. No čeprav to bolj namiguje na manjšo verjetnost, v tretje bi bilo res neverjetno. Mogoče res bolj spadajo že med tihega, kot glavnega?

No potem so pa tihi ... Italija, Belgija, Anglija, Portugalska, Hrvaška, kdo ve, mogoče tudi Poljska ... oz. je to nekdo, ki ga niti omenili ne bomo, saj to je bistvo tihega oz. presenečenja v fusbalu so vedno bila in bodo še. In ne samo presenečenja ob uspehu tihega, ampak opečenju favorita. Vedno nekdo hitro poka ...

Zato je to tak tak, samo na papirju. Hitro se lahko zalomi, Nemci zadnje čase niso več tako prepričljivi in po končno ulovljenem SP naslovu jim je sigurno malo dol padlo (prenasičenost). Še bolj se to pozna že Španiji. Za domačina smo pa tudi videli, kako lahko pogori doma, Brazilija ...

Tako da tole tihi glavni je samo debata, fusbal ni tako črno bel ... zame je glavni Francija! Domač teren je kr velik adut, kvaliteto pa tudi imajo. Zagotovil v fusbalu pa ni, zato je pa tudi zanimivo.
junkmail
# 10.06.2016 ob 16:46
Koliko je kvota na Hrvate? :) Zna se zgoditi...
jbzt
# 10.06.2016 ob 15:25
Malo mimo šteti hrvate za favorite...ne rečem belgijci,ampak od hrvatov trenutno boljše igrajo celo avstrijci !
Drugače...vsi pozabljate na poljake...
judoka
# 10.06.2016 ob 15:04
Ne vem kje so hrvati nasli tega trenerja. Kot da bi dal babici za vozit ferrarija. Z dobrim coachem bi bili s tako postavo favoriti, tako pa kvecejmu dark horse.

Francija, Nemcija, Spanija, Belgija favoriti, privoscim Franciji in Belgiji, navijam pa za sosede.
sloveniakrhin
# 10.06.2016 ob 15:03
Ko smo že pri parolah, naša edina "Srce bije za Slovenijo" sicer res ni slaba, a na žalost pri mnogih v reprezentanci ne velja (na čelu s predsednikom, trenerjem in nekaterimi igralci..). Naslednji mesec po pač Srce vatreno :p
HashTag
# 10.06.2016 ob 14:27
@sloveniakrhin

Dej, te tvoje parole si piši na zid, ne tukaj.
Bivši uporabnik
# 10.06.2016 ob 14:02
Belgija pa ja ni tihi, je kar glasni favorit!

Za Belgijo je prav povedal, tihi favorit. Spanija in Nemcija imata ekipi, sestavljeni iz evropskih in svetovnih prvakov, zmagovalce lige prvakov... Ko pride do bojev na izlocanje so take izkusnje kljucne, ker so ti igralci vajeni najvecjih pritiskov in se jim ne "zatresejo" noge, ko se tekma lomi. Belgijci imajo dobre igralce ampak glavna centralna branilca sta poskodovana, Lukaku igra samo PL, nima pravih izkusenj iz LP, Origi in Batshuayi sta se mlada in se manj izkusena od njega, potem bo treba videt, kateri Hazard se bo pojavil, tiste, iz prve polovice prvenstva ali "ta pravi", da selektorja Wilmotsa niti ne omenjamo. Ce se jim poklopi lahko pridejo dalec, lahko pa se bodo mucili ze proti slabsim ekipam, ki bodo igrale zaprto igro. Francozi igrajo pred domacim obcinstvom, napad in sredino pa imajo ubijalsko. Ze prva tekma Belgijcev proti Italiji bo veliko povedala, ker so Italijani na papirju slabi, ampaka takticno za razred boljsi od Belgije (ki se je na tistih tekmah, ki sem jih gledal, prevec zanasala na dolge zoge v kazenski prostor in prebliske De Bruyneja/Hazarda).
sik
# 10.06.2016 ob 12:25
Pametno razmišlja
Belgijci so hudi atleti, prav zadnjič sem jih mislim, da gledal malo z Norvežani in oboji so kot topovi...močni, hitri...mislim, da je bilo 3:2 na koncu.
Hrvatje kaj pa vem...oni so eni redkih še onih finih ekip, ki igrajo Brazilski nogomet...ampak mislim, da jim letos manjka fizike in pa mentaliteta, ki je tako vedno bila minus točka Hrvatov in reprezentanc iz tega področja.
Prvenstvo bo vsekakor kvalitetno in kar nekaj reprezentanc je hudo dobrih od velikih treh Francije, Španije (čeprav so na zadnji bili popolnoma zanič, ampak če imaš zadaj dva najboljša na svetu Sergia Ramosa in Gerard Piquéja...), Nemčije, pa naprej do Belgije, Italije tudi ne gre odpisati, ...bo zanimivo...
Bubenhoffer
# 10.06.2016 ob 12:13
BTW Nejc,prides 17.8 v MB na PD? :)
wesley90
# 10.06.2016 ob 11:42
Tako dober komentator, poslušati moramo pa amaterje..
sonor1
# 10.06.2016 ob 11:26
Nejc Mravlja DALEČ najboljši slovenski nogometni komentator...
sonor1
# 10.06.2016 ob 11:24
Drugače pa, Mravlja daleč najboljši od slovenskih nogometnih komentatorjev...
sonor1
# 10.06.2016 ob 11:21
Hrvati imajo,če gledamo samo posameznike eno boljših reprezentanc na euru,nimajo pa več takšnega nacionalnega naboja kot so ga imeli pred leti,predvsem 1998. Pa tudi "štimung" znotraj in okoli reprezentance ni ravno na visokem nivoju,zato osebno od njih ne pričakujem velikih stvari.
neki10
# 10.06.2016 ob 17:20
Hrvati favoriti, ta se pa na nogomet razume kot moja babica no približno sta enaka. Babica nima pojma.
Ladu
# 10.06.2016 ob 15:32
@judoka
Susjedi kaj? Da ni slučajno za žlahtnike ... Samo vprašam.
sloveniakrhin
# 10.06.2016 ob 12:43
Zanimivo je videti vse Slovenceljne, ki privoščijo vsem, samo Hrvatom ne. Če so boljši v nogometu kot mi, si pač to priznajmo, jaz osebno navijam za njih ker igrajo simpatično, s srcem in ker so južni bratje. "Malo nas je al nas ima, nije lako srušit čemo sloves svima!"
šurda
# 10.06.2016 ob 12:15
Zakaj minusi ?, saj sem zgolj svoje lastno mnenje napisal,
in mogoče imam celo prav !
Bubenhoffer
# 10.06.2016 ob 12:11
clanek za cisto petico!!!!sploh zaradi Parkway Drive :)..en minus samo zato,ker si omenil Hrvasko kot favorita....
šurda
# 10.06.2016 ob 11:28
Hrvaška favorit ????
Nikoli in nigdar !
Kazalo