false Foto:
false Foto:

"Ko je bil Peter v zraku, so bili gledalci prikovani pred televizijske zaslone, saj je poskrbel za vseh 30 najbolj gledanih dogodkov na naši televiziji v letu 2016," je za TV Slovenija navedel Slavko Jerič, MMC-jev novinar in mojster številk, s katerimi se je sprehodil skozi leto 2016.

Med drugim je med dogodke leta uvrstil ameriške volitve, pri katerih je najodmevnejša zgodba gotovo dejstvo, da je velika večina strokovnjakov, ki se ukvarjajo s številkami, napačno napovedala zmago Hillary Clinton. Niso pa se popolnoma zmotili, saj je v absolutnem štetju glasov Hillary prejela kar tri milijone glasov več, a vseeno izgubila volitve. To se je zgodilo petič v ameriški zgodovini, je pojasnil Jerič.

"Letošnji julij je bil tako najbolj vroč mesec v zgodovini planeta, se pravi, odkar obstajajo uradni podatki. To je od leta 1880. Leta sicer še ni konec, a skoraj zagotovo bo letošnje leto tudi najbolj vroče v celoti, saj je že toplejše od najbolj vročega do zdaj. To pa je lansko," pa je Jerič opozoril na nezadržno naraščajoče številke temperature po svetu.

Z Jeričem se je pogovarjal novinar TV Slovenija Dejan Ladika, celoten pogovor pa si poglejte v videu spodaj.

Skozi leto 2016 s pomočjo številk
Skozi leto 2016 s pomočjo številk