Osrednje sporočilo prireditve je tudi letos ostalo nespremenjeno - Povezujmo mlade. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Osrednje sporočilo prireditve je tudi letos ostalo nespremenjeno - Povezujmo mlade. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Mortadeljada
Namen organizatorjev je tudi letos obiskovalcem - študentom vseh slovenskih mest - približati zanimivo, tematsko obliko primorske zabave. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Mortadeljada, Tabu
Šele Tabujevci so dobro začeli primorsko 'fešto' sredi Ljubljane. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Sylvain, Mike Vale, Mortadeljada
V šotor tik poleg dvorane sta s svojimi ritmi zbrane zvabila didžeja Sylvain in Mike Vale. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Goriška kulinarična posebnost, ki jo je v prestolnico pripeljal Klub goriških študentov, je zbrala dijake, študente in študente po duši pod dvema strehama: rockovsko, ki se je do polovice napolnila okoli 23. ure, in elektronsko, ki je samevala do polnoči.

Prizorišče je bilo tokrat v primerjavi s preostalimi študentskimi prireditvami manj oblegano tudi pred samim vhodom. Manjše skupinice so tako okoli desetih zvečer počasi zbirale moči pred vhodom na samo prizorišče (vstopnina na dan prireditve je znašala deset evrov, v predprodaji pa od šest do osem evrov).

Prva skupina večera Platoniks je naletela na hladen tuš, saj njihovi redki privrženci pod odrom niso dali nikomur slutiti, da se je začela "največja fešta primorskih študentov". Po pravi zabavi je tako "zadišalo" šele okoli 22. ure, ko so na oder prišli člani skupine Tabu.
Tabu zvabili roke v zrak
Ob začetnih skladbah (Oblak za dva, Supersong) je lahko še vsak brez večjega napora prišel do varnostne ograje, po uri tabujevskega odmerka pa je bila slika precej drugačna. Do polovice napolnjena velike dvorane se je popolnoma vživela v stare uspešnice skupine (pred menjavo pevke) in s Tino glasno prepevala Dobro vilo, Lahko sem srce, Angel ter seveda novejše uspešnice z albuma 42.

"Selitev narodov" iz dvorane pod šotor
Daljši odmor je povzročil pravo "selitev narodov" iz dvorane v šotor pred njo, kjer je še ob polnoči didžej Sylvain vrtel glasbo osmim zagretim plesalcem. Mimoidoči opazovalec je dobil občutek, da gre za zasebni žur. Manj kot pol ure pozneje ni bilo več tako. Nabito poln šotor je dihal z gibi Sylvaina, ki se mu je do takrat pridružil Mike Vale (za zabavo pod šotorom je skrbel tudi didžej Jaka). Na rockovskem odru so se z glasnim odmevom iz sosednega šotora ubadali člani skupine Jinx.

Nastope spremljale težave z ozvočenjem
Pevka in zaščitni znak skupine Jadranka Ivaniš - Yaya je tako večkrat samo zavila z očmi ob pogledu kitarista Coca Mosquita, saj je bilo ozvočenje vse prej kot idealno. Popolnoma razglašeni Jinxi, kar je bila posledica ozvočenja, so kljub temu zabavali svoje oboževalce s starimi in novimi uspešnicami (od Idem tamo gdje je sve po mom do Da smo se voljeli manje). Vse skladbe - še posebej vokalno šibkejše - pa so zaradi glasnega housa iz "sosedstva" nehote dobile še dopolnjene aranžmaje.

Do jutranjih ur z Rok 'n' Band
Jinxi so svoje občinstvo hvalili ob vsakem sodelovanju in se od oboževalcev poslovili z Bye Bye Bye Baby. Najbolj vzdržljivi in tisti, ki jih klubski retropop ni odslovil, so se popolnoma prebudili iz zimskega žurerskega spanja (zaradi izpitov) ob uspešnicah skupine Rok 'n' Band, kot so Tina, Jagode in čokolada, Nika ...

Fotoutrinke s prireditve si lahko ogledate spodaj. Prav tako pa tudi utrip dogajanja ob nastopih Tabujevcev in Jinxov.

Skupina Tabu na Mortadeljadi

Skupina Jinx na Mortadeljadi