Nikola računa, da se bo njegova najnovejša pesem prijela pri nas tako dobro, kot v njegovi rodni Srbiji. Foto: MMC RTV SLO
Nikola računa, da se bo njegova najnovejša pesem prijela pri nas tako dobro, kot v njegovi rodni Srbiji. Foto: MMC RTV SLO
Nikola Burovac
Svoj sponzorski BMW s slovenskimi tablicami se je sprva bal odpeljati v Beograd, da mu ga sonarodnjaki v času slovenske podpore Kosovu slučajno ne bi razbili. Foto: MMC RTV SLO
Tanja Žagar
S Tanjo Žagar sta posnela uspešnico Neka te, neka te. Čeprav sta glasbeno prenehala sodelovati, pa še naprej ostajata prijatelja. Foto: MMC RTV SLO
Nikola: Slovenke so najlepše

S Tanjo sta prvič nastopila lani na 14. mednarodnem festivalu Ohridski trubadurji, kjer sta s pesmijo "Neka te, neka te" osvojila prvo nagrado žirije. Nikolo smo povprašali, če je bila to njegova odskočna deska za prodor v Slovenijo: "Da, pesem je postala zelo popularna tako v Sloveniji kot tudi v Srbiji. Bil sem presrečen, kako je festivalna pesem našla pot do publike.

Pesem je bila nekako drugačna, razlikuje se od klasičnega mediteranskega zvoka. Vsi v Sloveniji so me pohvalili, da je res super." Nikola načrtuje, da bo pri nas širše začel nastopati septembra in to s svojo spremljevalo skupino.

Promovira novo pesem
Tokrat se je Nikola znašel v Sloveniji zaradi nastopa na festivalu ene izmed komercialnih televizij, na katerem se bo predstavil s svojo novo pesmijo "Nisam kao ti", ki naj bi bila po njegovih besedah v Srbiji in Črni gori že veliki hit. "To je povsem drugačna pesem (od Neka te, neka te) - je balada. To bo dober pokazatelj, kako je ljudem tudi v Sloveniji všeč moja glasba." Zanimalo nas je tudi, če v prihodnosti načrtuje še kakšen duet z glasbenikom iz Srbije ali tudi drugih držav, vključujoč Slovenijo: "Moj cilj je, da delam pesmi. V prvi vrsti sem solopevec in o duetih ne razmišljam. V prvi vrsti mora do tega priti spontano, kot se je zgodilo z nama s Tanjo, zaenkrat pa ne načrtujem ničesar podobnega."

Rad bi pel v slovenščini
Na vprašanje, če bi pel v slovenskem jeziku, je odgovoril z odločnim "da"! Pravi, "da je veliko možnosti, da se bo to v kratkem tudi zgodilo". O tem smo ga spomnili tudi na pokojnega Tošeja Proeskega, ki je v slovenščini zapel pesem "Moja" in jo je slovensko občinstvo zelo dobro sprejelo: "Res, pesem je izpadla super, res fenomenalno, kar je jasen dokaz, da glasba resnično ne pozna meja." Zanimalo nas je tudi, v kakšnih odnosih sta s Tanjo Žagar. Šušlja se namreč, da se gledata rahlo postrani, še več - da sta med seboj celo hudo sprta. Nikola je to odločno zavrnil: "Še vedno sva prijatelja, je zelo lepa punca in zelo sem vesel, da sem sodeloval z njo. Imel sem občutek, kot da jo že zelo dolgo poznam, res sva se dobro ujela."

"Zamudil" bombni napad
Postavili smo mu tudi vprašanje glede njegovega obiska v Šarm el Šejku leta 2005, kjer je med njegovim bivanjem prišlo do terorističnega bombnega napada. "To so mediji precej napihnili. Res sem bil tam, vendar pa sem tisti dan, ko je prišlo do terorističnega napada, že prej odpotoval domov. Vsi so se spraševali, če se mi je kaj zgodilo, dejansko me tam ni bilo. Res, hvala bogu." Povedal nam je tudi o svojem sponzorskem BMW-ju serije 3 coupe, ki ga je spomladi letos dobil od svoje slovenske založbe. Takoj ga je želel prepeljati v Srbijo, vendar pa se je zaradi situacije na Kosovu premislil. Avtomobil je imel namreč slovenske registrske tablice, kar marsikomu v Srbiji ne bi bilo preveč všeč. "Vse skupaj je bilo preveč napihnjeno. V Srbiji so takrat nekoliko nejevoljno gledali na vse tuje avtomobile, tudi na primer na tiste z nemškimi ali pa švicarskimi registrskimi tablicami. Situacija se je zdaj na srečo umirila, zato se lahko z njim vozim tudi doma."

Slovenke so ene izmed najlepših
Kaj pa temnolasi pevec misli o Slovenkah? "Slovenke so ene najlepših žensk na svetu. To ne govorim kar tako, to je res! Ko sem prvič prišel v Slovenijo, sem imel občutek, kot da sem doma. Redko se zgodi, da prideš v neko mesto, kjer se ne počutiš kot tujec. Slovenke so temperamentne, čustvene, konservativne in lepe - nekakšen "miks". Bil sem prav v šoku - kaj je to - deset žensk v eni? To me je precej fasciniralo."

Jure Rejec

Nikola: Slovenke so najlepše