Na ljubljanski tržnici je mogoče kupiti butarice vseh velikosti. Foto: MMC RTV SLO
Na ljubljanski tržnici je mogoče kupiti butarice vseh velikosti. Foto: MMC RTV SLO
Največja džezva na svetu s prostornino 650 litrov. Foto: MMC RTV SLO
Kupujmo domače

Dogajanje na tržnici v središču prestolnice je danes še posebej pestro. Na eni strani se stojnice šibijo pod tipičnimi slovenskimi dobrotami, na drugi pa je mogoče poskusiti bosanske kulinarične specialitete.

V sklopu tradicionalne prireditve Podeželje v mestu - velika noč na podeželju, ki jo pripravlja Kmetijska gozdarska zbornica Slovenije, je danes mogoče poizkusiti tipične slovenske suhomesnate jedi, ki še posebej teknejo v velikonočnem času, ne manjkajo pa niti siri, slovenska vina, olivno olje, kruh, sladice ... V velikonočnem duhu je na tržnici mogoče videti in kupiti tudi butarice vseh oblik in velikosti, manjkali pa niso niti velikonočni pirhi.

Vabljeni k nalaganju velikonočnih butaric na Moj splet in sodelovanju v MMC-jevi nagradni igri.

Poteka tudi 3. Festival bosanske hrane, ki ga pripravlja žensko združenje Zemzem. Združenje je predstavilo tradicionalne bosanske specialitete, ročna dela, manjkala pa nista niti prava bosanka glasba in ples. Kot zanimivost naj še dodamo, da je na festivalu mogoče poskusiti tudi kavo iz džezve oziroma vrča za kavo s prostornino 650 litrov, ki ima svoje mesto tudi v Guinnessovi knjigi rekordov. Navzoče sta nagovorila ljubljanski župan Zoran Janković in mufti Nedžad Grabus.

A. M.

Utrip sobotne tržnice si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji.

Kupujmo domače