Lado Bizovičar je za svoje delo na TLP-ju nedavno prejel tudi viktorja. Foto: RTV
Lado Bizovičar je za svoje delo na TLP-ju nedavno prejel tudi viktorja. Foto: RTV
Miša Molk
Miša Molk se odpravlja na konferenco EBU. Foto: Osebni arhiv Miše Molk
Mojca Mavec, Zlatolaska
Mojca Mavec pripravlja novo oddajo Zlatolaske. Foto: RTV SLO


Prosti dnevi ob dnevu upora proti okupatorju in prazniku dela so sicer čas, ko s slovenskih cest prihajajo poročila o dolgih kolonah, zato si lahko vsi, ki bodo med prazniki delali, tudi čestitajo. Verjetno jim je prihranjeno vsaj ždenje v razgretem avtomobilu.

Miša misli le na Evrosong
Mario Galunič bo torej prvomajske počitnice preživel delovno. Upa celo, da vreme ne bo najboljše in bo zato pred televizijskimi zasloni več gledalcev. Voditelj oddaje Spet doma pa ni edini znani obraz z nacionalke, ki bo letos "prešprical" prvomajske počitnice.

Miša Molk se najprej odpravlja v Lucern v Švico, kjer se bo udeležila konference EBU-ja, hkrati pa bo v mestu potekal tudi televizijski festival. Mišo bo nato odneslo daleč na sever, saj jo čaka "projekt Evrovizija". 10. maja bo v Helsinkih polfinalni izbor, dva dni pozneje pa bo Evropa dobila novo najlepšo popevko Evrovizije. Molkova je dodala, da je prav nič ne moti, da bodo prvomajski prazniki delovni, saj se ji tako ni treba ukvarjati z vprašanjem, kam iti.

Mojca pred potepanjem z avtodomom
Voditeljica oddaje Zlatolaska Mojca Mavec prav tako ne bo potrebovala kovčkov zaradi počitnic. In tudi ona bo med prtljago vtaknila kaj toplega, saj 3. maja leti v Helsinke, kjer bo skupaj z Mišo držala pesti za Alenko Gotar in njen Cvet z juga. Mojca je napovedala tudi precej delovno poletje, saj s sodelavci pripravlja novo oddajo, v kateri se bodo potepali z avtodomom.

Erika Žnidaršič, voditeljica oddaje Piramida, bo praznik dela preživela, kot se spodobi - delovno. Oddaja Piramida je namreč na sporedu ravno 1. maja zvečer.

Lado in Hribar predana RTV-ju
Tudi moški član voditeljskega para, ki nam krajša nedeljske popoldneve, Lado Bizovičar, bo med prazniki delal, saj oddajo pripravlja ves teden. Povedal je, da prazniki zanj pomenijo le to, da bo moral delati še več kot sicer.

Sašo Hribar, voditelj Hri-bara, pravi, da ga tudi med prazniki čaka služba. Tudi on lahko - tako kot večina tv-voditeljev - pozabi na sprehod v hribe ali poležavanje na plaži.

T. T./T. K.