Tanja Žagar na EP-ju 2012 najbolj stiska pesti za Špance, predvsem zaradi postavnega Ikerja Casillasa. Foto: MMC RTV SLO/K. K.
Tanja Žagar na EP-ju 2012 najbolj stiska pesti za Špance, predvsem zaradi postavnega Ikerja Casillasa. Foto: MMC RTV SLO/K. K.

Simpatična pevka navdušeno spremlja nogometne tekme, za spremljanje dvobojev pa ne potrebuje družbe, zato zadnje čase tekme raje spremlja sama: "Eden izmed razlogov je, da zelo pozno pridem domov, drugi razlog pa je, da moram paziti na svoj glas, saj imam ogromno nastopov in ni priporočljivo, da preveč vpijem ob spremljanju tekem." Tanja nogometne rezultate vseeno rada pokomentira s prijatelji, o dogajanju na nogometnih zelenicah pa najraje razpreda s svojo mamo, gorečo ljubiteljico nogometa in drugih športnih panog.

Nekdanja članica dekliške zasedbe Foxy Teens, ki se je dobro znašla tudi kot samostojna izvajalka, na Euru 2012 pesti stiska za Špance, predvsem zaradi Casillasa, drugače pa vedno navija za 'naše'.

Dobitnica letošnjega viktorja za najboljšega glasbenega izvajalca (za kipec sta se poleg rdečelaske potegovala še Maja Keuc in Jan Plestenjak) je med drugim za MMC razkrila svojo veliko željo: "Zelo rada bi šla na tekmo na velik nogometni stadion. Sicer sem bila v Ljubljani na kakšni tekmi, toda rada bi šla v tujino na kakšen nogometni derbi, ker je gledati tekmo v živo ali prek televizijskih ekranov nekaj povsem drugega."

Da profesorica glasbe resnično diha z nogometom, dokazujejo tudi njene rojstnodnevne zabave, na katerih je že nekaj let stalnica turnir v ročnem nogometu: "To tudi obvladam, ne gre mi le nožni nogomet, temveč tudi ročni nogomet," se je pošalila Tanja, ki je na koncu na vprašanje, kaj je 'ofsajd', odgovorila tako: "Seveda, da vem, ne poznam še vseh pravil, sproti mi prijatelji kaj povedo. Torej, pri ofsajdu gre za to, da nogometaš v točki, ko mu soigralec poda žogo, ne sme biti pred nasprotniki."

V spodnjem videu lahko ocenite Tanjine nogometne sposobnosti.