Janku Šoparju je med branjem novic tudi že eksplodiral reflektor, ki mu je razsvetljeval obraz. Foto: MMC RTV SLO
Janku Šoparju je med branjem novic tudi že eksplodiral reflektor, ki mu je razsvetljeval obraz. Foto: MMC RTV SLO
Janko Šopar pripoveduje anekdote
Nataša Dolenc in lapsusi

Ob 80-letnici Radia Slovenija in 50-letnici Televizije Slovenija je v Križankah potekal veliki slavnostni koncert, na katerem so kot povezovalci nastopili znani obrazi, ki so se z dolgoletnim delom na RTV-ju prav gotovo vtisnili tudi vaš spomin.

Nekatere izmed teh smo tudi poklicali in jih povprašali o anekdotah, ki so se jim vtisnile v spomin v času njihovega dela na televiziji.

Hitrostno drkanje ali drsanje?
Pred kamero smo dobili Janka Šoparja, trenutnega voditelja Tednika, ki je iz spomina priklical nekaj zanimivih spodrsljajev napovedovalcev in voditeljev, za katere meni, da so najbolj smešni in zanimivi.

Spomnil se je enega najbolj znanih "lapsusov" športnega kolega, ki je pri branju rekel "hitrostno drkanje" namesto "drsanje". "Potem smo ugotovili, da je v pravopisu stara beseda za drsanje prav drkanje," je v smehu povedal dolgoletni voditelj TV Dnevnika.

V priloženih videoposnetkih si oglejte še nekaj zgodbic Janka Šoparja, v drugem videu pa še radijski spodrsljaj, ki se ga je spomnila Nataša Dolenc na slavnostnem koncertu.

Ko je snemalec klical Janeza


O njegovi najbolj smešni anekdoti smo povprašali tudi Janeza Čučka, ki se enega dogodka še posebno dobro spomni: "Med obiskom Južne Afrike takratnega premierja Drnovška smo imeli med natrpanim programom obiska vendarle neko popoldne prosto. V prostorih protokolarnega objekta vlade JAR-a smo v sobah počivali, ko me je okrog 15. ure iskal moj snemalec Marko Smolej, da bi se zmenila za večerno snemanje."

"Ta ni vedel, v kateri sobi sem, zato je na hodniku zavpil: 'Janez, kje pa si?!' Neki glas mu je odvrnil: 'Tukaj, v sobi štiri.' Ko je snemalec odprl vrata, je tam zagledal premierja Drnovška. Jaz pa sem bil tri sobe naprej," se spominja Čuček.

Jernej Sobočan

Janko Šopar pripoveduje anekdote
Nataša Dolenc in lapsusi