Alya, ki ima dve teteovaži, je za MMC dejala, da so ji všeč tetovirani ljudje. Foto: MMC RTV SLO
Alya, ki ima dve teteovaži, je za MMC dejala, da so ji všeč tetovirani ljudje. Foto: MMC RTV SLO
Rebeka Dremelj
Rebeka Dremelj ima na oprsju tetoviranega delfinčka. Foto: RTV SLO

Tetovažo na levi rami v obliki škorpijona ima Alya že devet let. "Takoj me je pritegnil in meni osebno pomeni neko energijo," je dejala Alja, ki se nad poslikavo kože navdušuje že od svojega 10. leta. Lani pa se je odločila še za tetovažo zapestja desne roke. Na njem ima tetovirano ime vilinskega simbola, ki po njenih besedah pomeni opaznost, privlačnost in karizmo.

Špela si je premislila, a nikoli ne reci nikoli
Pred časom pa je o tetoviranju razmišljala tudi Špela Grošelj iz skupine Atomik Harmonik. "Želela sem si tetovirati podobo angelčka na trtici, vendar sem si nato premislila, in zdaj, ko sem malo starejša, je šlo to mimo," je pojasnila Špela in dodala, da se ji zdi koža lepša brez poslikav, "pa tudi ne predstavljam si, kako bi v zrelih letih izgledala z angelčkom na trtici." Kljub vsemu pa Špela dodaja, da ne izključuje možnosti, da se kdaj vseeno ne bi (še enkrat) premislila.

Tetovaže priljubljene pri znanih Slovencih
Sicer pa je med Slovenci še kar nekaj znanih obrazov, ki jim telesa krasijo tetovaže. Med njimi smo se spomnili na nogometaša Sebastjana Cimerotiča, ki ima več tetovaž, pa na nekdanjega smučarja Jureta Koširja, pevko Urško Majdič iz Billysov, pevko in voditeljico Anjo Rupel ...

Znana je tudi tetovaža Rebeke Dremelj, ki ima na oprsju delfina, ljubiteljica tetovaž pa je tudi nekdanja slovenska mis Maša Merc, ki si je že pred leti na bok tetovirala barvnega metuljčka. Po zgledu Victorie Backham je pred časom dobila še tetovažo (napis v arabski pisavi), ki se ji razteza od vratu navzdol, vzdolž zapestja pa si je v rimskih številkah tetovirala rojstni datum svojega sina.