ABBO je med zvezde izstrelila zmaga na Evroviziji leta 1974, ki jim jo je prinesla skladba Waterloo. Foto: AP
ABBO je med zvezde izstrelila zmaga na Evroviziji leta 1974, ki jim jo je prinesla skladba Waterloo. Foto: AP

Benny Andersson, eden izmed četverice skupine, ki se je razšla leta 1982, je po poročanju revije NME za švedske časopise dejal: "Občasno se vsi štirje dobimo, vsak je imel svoje stvari. Zdaj pa je pred nami skupen projekt." V mislih ima turnejo zasedbe ABBA, na kateri pa na odru ne bodo stali Benny, Bjorn lveaus, Anni-Frid Lyngstad in Agnetha Fältskog iz mesa in krvi, ampak njihovi računalniško izdelani avatarji.

Nenavadna turneja naj bi se po načrtih začela leta 2019. "Trajalo bo še nekaj časa, saj je proces digitaliziranja naših obrazov zahtevno delo. Zelo me zabava, da je tehnologija tako napredovala. Res me zanima, kaj bo nastalo," je dodal Andersson. Pri koncertih naj bi uporabili enako tehnologijo kot na glasbenem festivalu Coachella leta 2012, ko se je na odru prikazal hologram umrlega raperja Tupaca. Med koncerti naj bi tako na odru igrala prava spremljevalna skupina, na velik zaslon za njimi pa bodo projicirali virtualne podobe četverice.

ABBA se je razšla leta 1982 in od takrat ni več skupaj stopila na oder, čeprav je bilo zanimanje med njihovimi oboževalci ogromno.

V Londonu se bo kmalu odprla tudi razstava, posvečena dosežkom skupine ABBA, z naslovom ABBA: Super Troupers.