Biografija, ki bo imela 320 strani, bo izšla pri založniški hiši Henry Holt & Co. Foto: Reuters
Biografija, ki bo imela 320 strani, bo izšla pri založniški hiši Henry Holt & Co. Foto: Reuters

Glasbenik Elton John, ki je pred tremi leti napovedal, da se bo lotil pisanja spominov, kjer ne bo prepovedanih tem, je v petek razkril, da bo njegova "edina in uradna" biografija izšla 15. oktobra letos. Datum izida po pisanju Rolling Stona ni naključje, Elton John je trenutno namreč na poslovilni turneji, ravno oktobra pa ima dva prosta tedna, ki ju bo izkoristil za promocijo knjige.

"Moje življenje je bilo kot vožnja z vlakcem smrti in zdaj sem vam končno pripravljen povedati svojo zgodbo," je na družbenih omrežjih o prihajajočih spominih zapisal Elton John.

"Nisem nostalgičen človek. Velikokrat slišim, da sem preveč usmerjen v prihodnost, na svoj naslednji nastop ali projekt. Zato me je presenetilo, kako katarzično je lahko pisanje spominov," je povedal že ob napovedi biografije in dodal: "Šele ko se ozrem v preteklost, se zavem, kakšen privilegij sem imel živeti tako noro življenje. Odrasel sem v obdobju izjemnih sprememb in imel sem veliko čast, da sem delal ob boku ljudi, ki so bili v središču teh sprememb."

Letos pa ne bo luči sveta ugledala zgolj biografija zvezdnika, ampak maja v kinematografe po svetu prihaja tudi glasbeni biografski film Rocketman po scenariju Leeja Halla. V njem se režiser Dexter Fletcher sprehodi od Eltonovih glasbenih začetkov na londonski Kraljevi glasbeni akademiji do njegovega vzpona med glasbene zvezdnike. Priljubljenega glasbenika bo upodobil igralec Taron Egerton.

Elton John sicer velja za enega najbolj zaželenih koncertnih izvajalcev, v svoji karieri je prodal več kot 300 milijonov plošč in nanizal številne uspešnice.