Katja sicer študira džez-pop petje v Celovcu na deželnem konservatoriju za glasbo in pedagogiko. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Katja sicer študira džez-pop petje v Celovcu na deželnem konservatoriju za glasbo in pedagogiko. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Sprejem Maje Keuc na letališču Jožeta Pučnika
Besedilo za singel Na skrivaj je napisala Korenova sama. Pod aranžma in glasbo se je podpisal klaviaturist Marko Črnčec, svoje glasbeno znanje pa so delili tudi kitarist Žiga Stanonik, bobnar Žiga Kožar, basist Matej Hotko ter tolkalist Blaž Korez. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Maja Keuc, Evrovizija
Korenova je še vedno pod vtisom letošnje Evrovizije. Foto: Reuters

"Se mi zdi, da je danes, ker je tako lep in sončen dan, idealno, da je izšel prvi singel," je dejala Korenova v pogovoru za MMC. Pevka, ki je še polna vtisov z letošnje Evrovizije, je povedala, da si bo pretekla dva tedna zapomnila predvsem po uvrstitvi v finale in pozitivni energiji, ki je vladala v Dűsseldorfu. "Bilo je super, zabavno. Veliko smo naredili. Na kratko, če povzamem: naporno in zabavno. Bila je nepozabna izkušnja in hkrati dobra preizkušnja za naše živce in psihično pripravljenost. Tam smo bili deležni popolnega profesionalizma. Vsi so bili zelo prijazni in organizirani. Lepo je to doživeti, kot da bi stopil za dva tedna v drug svet. Si kot v nekem balonu," se je spominjala Korenova.

A Evrovizija je poleg trdega dela tudi priložnost, da se glasbeniki iz vse Evrope srečajo in navežejo nove stike. "Veliko smo se družili s Srbi, Makedonci so bili zelo navdušeni, ker so bili mlajši fantje. Sama sem se veliko družila tudi z dvema romunskima plesalkama. Tudi z angleškimi Blue ter avstrijsko pevko in celo avstrijsko ekipo smo bili dovolj blizu, ker smo bili v istem hotelu. Bolgarska pevka je imela sobe poleg mene in so naju vsi zamenjevali, ker sva imeli podobni pričeski," je priznala pevka in dodala, da ji je bila kot celota najbolj všeč srbska predstavnica, najbolj pa se ji je prikupila gruzijska pesem.

Korenova je že stalnica v slovenskem glasbenem prostoru in le malokdo ne pozna vedno energične plavolaske. V Sloveniji sodi med najboljše ter najbolj zaželene spremljevalne in glavne vokalistke, saj je do zdaj sodelovala s Samuelom Lucasom, Nušo Derenda, Alenko Godec, Otom Pestnerjem, Nino Pušlar, Omarjem Naberjem, Matevžem Šaleharjem - Hamom, Janom Plestenjakom, Alyo, E.V.O., Billysi, Andražem Hribarjem in drugimi.

Tuji ji niso niti festivali, saj je poleg letošnjega nastopa na Emi in Evroviziji s Keučevo v preteklosti že slavila na Slovenski popevki s skupino Yuhubanda, ki je zmagala s pesmijo Če je to slovo, z Anžejem Dežanom pa je zastopala evrovizijske barve Slovenije v Grčiji.

Čeprav se je zdaj podala na samostojno pot, zagotavlja, da bo še vedno pela spremljevalne vokale pri drugih domačih izvajalcih. "Zdaj pojem vokale trem Majam: Maji Keuc, Maji Pihler oziroma BiLBi in pa Mayi, ki se bo v naslednjih tednih predstavila z novim albumom," je pojasnila.

Sicer pa bo singlu Na skrivaj (poslušate ga lahko spodaj) sledilo tudi snemanje videospota, čez mesec dni pa še album, na katerem bo 12 svežih skladb z džez-funk pridihom, ki so plod triletnega dela v snemalnem studiu.