Lani je dvojec nastopil na festivalu Exit v Novem Sadu. Foto: EPA
Lani je dvojec nastopil na festivalu Exit v Novem Sadu. Foto: EPA

Ed Simons in Tom Rowland bosta v Stožicah nastopila 3. junija, vstopnice pa je mogoče dobiti od 50 evrov naprej.

"Kemična brata", kot jima pogosto rečejo, že leta slovita kot najbolj inovativna predstavnika in izvajalca elektronske plesne glasbe - 'big beat electronic dance' žanra. Po lanskem izidu nove plošče Further se bosta marca odpravila na krajšo turnejo po Avstraliji, poleti pa sta povabljena na najprestižnejše festivale v Evropi.

Dvojec ponuja pravi šov, sestavljen iz elektronske glasbe z izstopajoče poudarjenimi basi ter spektakularne vizualno-futuristične podobe z velikih zaslonov, zato velja za enega najboljših koncertnih izvajalcev. Videoprojekcije, stroboskopske luči in laserji nenehno ustvarjajo psihedelične podobe nad množico obiskovalcev. Dovršena plesna glasba z zelo izrazitimi basi pa obiskovalce dobesedno prisili k gibanju, k plesu.

Kup uspešnic
Chemical Brothers se ponašata s številnimi uspešnicami: Leave Home in Life Is Sweet s prvega albuma (Exit Planet Dust) ter Setting Sun, Block Rockin' Beats in Elektrobank s kultnega albuma Dig Your Own Hole (1997), na katerem je gostujoči vokal tudi Noel Gallagher (Oasis) in ki je tudi uvrščen med sto najboljših britanskih plošč vseh časov. S tretje plošče Surrender (1999) so omembe vredne Hey Boy, Hey Girls in številne druge uspešnice. Leto pozneje so nastopili na festivalu Glastonbury, kjer so leta 2000 zbrali kar četrt milijona poslušalcev.

Že drugi album, torej Dig Your Own Hole, jima je prinesel grammyja za najboljši rockovsko-inštrumentalni nastop za skladbo Block Rockin' Beats. Bonus skladba z zadnjega albuma Further z naslovom Don't Think pa je končala tudi na 'soundtracku' filma Črni labod (Black Swan) z Natalie Portman v glavni vlogi.

Leave Home

Life Is Sweet

Block Rockin' Beats

Setting Sun

Hey Boy, Hey Girl

Don't Think