Namigovanja, da se je Prince vrsto let spopadal z odvisnostjo od protibolečinskih tablet, postajajo vse glasnejša. Foto: Reuters
Namigovanja, da se je Prince vrsto let spopadal z odvisnostjo od protibolečinskih tablet, postajajo vse glasnejša. Foto: Reuters

Uprava za boj proti mamilom se bo osredotočila predvsem na to, kako je Prince, ki je 21. aprila najverjetneje umrl zaradi prevelikega odmerka močnih analgetikov, dobil zdravila, ki jih lahko predpiše zgolj zdravnik. Prav tako bodo preiskali, ali je Prince teden dni pred smrtjo bolnišnico obiskal zaradi prevelikega odmerka opioidnih analgetikov.

Do zdaj je smrt legendarnega pevca preiskoval šerifov urad okrožja Carver v Minnesoti, ki pa se pomoči DEA-ja ne brani, saj gre za medijsko zelo odmeven primer.

Princea hoteli odpeljati na zdravljenje
Že šerifovemu uradu se je postavilo vprašanje, zakaj se Princeov zdravnik Howard Kornfeld iz Kalifornije, ni odzval na prošnjo Princeovih predstavnikov, naj glasbeniku pomaga pri nujnem zdravstvenem problemu, ampak je na pomoč poslal svojega sina Andrewa, ki ni zdravnik. Andrew, ki ga je oče po poročanju STA-ja opremil z buprenorfinom, zdravilom, ki ga predpisujejo odvisnikom za lajšanje bolečin namesto nevarnejših zdravil, ki jih ti po navadi uživajo, je sicer na Princeovo posestvo Paisley Park prispel, ko je bilo za glasbenika že prepozno. Andrew je bil namreč med trojico, ki je Princea mrtvega našla v dvigalu.

Po besedah Kornfeldovega odvetnika je Howard svojega sina v Minnesoto poslal, ker je bil sam zadržan. Prav tako trdi, da Andrew buprenorfina nikakor ni nameraval dati neposredno Princeu, ampak naj bi jih predal glasbenikovemu osebnemu zdravniku. Andrew se je s Princeom zgolj nameraval pogovoriti o zdravljenju odvisnosti od protibolečinskih tablet. Howard je načrtoval, da bo v Minnesoto priletel dan za sinom in Princea odpeljal na zdravljenje v Kalifornijo, poroča CNN.

Še vedno ostaja skrivnost, zakaj Howard Kornfeld ni takoj naročil, naj Princea pregledajo zdravniki.