Aalbum 1989 je najbolje prodajan album lanskega leta. Foto: EPA
Aalbum 1989 je najbolje prodajan album lanskega leta. Foto: EPA

25-letna zvezdnica je priznano računalniško korporacijo Apple spodbudila, da si je premislila glede plačevanja glasbenim izvajalcem v času poskusnega obdobja svoje nove storitve apple music.

Pri Applu so nameravali svojim naročnikom brezplačno ponuditi testiranje storitve apple music za obdobje prvih treh mesecev. Ta del Swiftove ni zmotil. Kar jo je razjezilo, je dejstvo, da prve tri mesece ne bi plačevali izvajalcem oz. glasbenim založbam za uporabo njihove glasbe.

Svoje mnenje je pevka razkrila v odprtem pismu, objavljenem na družbenem omrežju. V njem je najavila tudi, da zaradi takšne politike podjetja, ki ga sicer obožuje in podpira, v glasbeni katalog ne bo dodala svojega izjemno uspešnega albuma 1989. To je bilo očitno dovolj, da so pri Applu le nekaj ur pozneje že potrdil, da bodo izvajalcem plačevali tudi med preizkusnim obdobjem.

Taylor je zdaj vse svoje oboževalce, ki uporabljajo Applove naprave, razveselila z novico, da bo njena glasba uvrščena v katalog apple music, ki bo začel delovati 30. junija. "Po dogodkih preteklega tedna sem se odločila, da vključim 1989 v apple music. In to z veseljem," je glasbenica zapisala na Twitterju.